foto: imago/Beautiful Sports
VIDEO: tiesnesis aptur Vācijas bundeslīgas spēli, lai musulmaņu futbolists varētu pabeigt gavēni
Musa Niakhatē cīņā pret "Augsburg" uzbrucēju.
Futbols
2022. gada 13. aprīlis, 17:46

VIDEO: tiesnesis aptur Vācijas bundeslīgas spēli, lai musulmaņu futbolists varētu pabeigt gavēni

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā vienā no pasaules spēcīgākajām futbola līgām Vācijas bundeslīgā pirmo reizi vēsturē uz brīdi tika apturēta spēle, lai musulmaņu futbolists ramadāna laikā varētu padzerties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

FSV “Mainz 05” komandas franču aizsargs Musa Diakhitē gluži kā miljoniem citu musulmaņu visā pasaulē ievēro Ramadāna mēnesi, kas paredz, ka mēneša garumā dienasgaismas laikā nedrīkst ēst, dzert, smēķēt kā arī gūt jebkāda cita veida jutekliskas baudas.

Brīdī, kad norietēja saule, “Mainz” un “Augsburg” komandu spēles galvenais tiesnesis Matīass Jollenbeks nolēma apturēt spēli, lai Diakhitē varētu padzerties. Tas notika mača otrā puslaika vidū un futbolistam, kurš visu dienu nav lietojis nekādas uzturvielas, ir gana bīstami turpināt sportot tik intensīvos apstākļos. Tāpēc pēc spēles atsākšanās futbolists pateicās mača arbitram. Diakhitē pauzes laikā dzēra pat no divām pudelēm. Jādomā, ka vienā bija ūdens, bet otrā kāds sporta dzēriens ar minerālvielām.

Šī kļuva par pirmo reizi Vācijas bundeslīgas vēsturē, kad mačs tiek apturēts, lai spēlētājs varētu padzerties un pabeigt savu attiecīgās dienas gavēšanu.  

Interesanti, ka Jollenbeks pagājušajā nedēļā nebija vienīgais futbola tiesnesis, kurš apturēja spēli, lai ļautu padzerties musulmaņu futbolistam. Līdzīgi rīkotājas arī Bastiāns Dankerts, kurš spēli apturēja, lai šķidrumu varētu uzņemt Leipcigas “Red Bull” franču aizsargs Mohameds Simakans.

Kā medijiem pastāstīja Vācijas Futbola tiesnešu komitejas komunikācijas vadītājs Lucs MIhaēls Frēlihs, īpašus norādījumus, kā rīkoties ramadāna laikā, bet viņu organizācija atbalsta tiesnešu lēmumu spēli apturēt pēc spēlētāju lūguma.