foto: Maksim Konstantinov / SOPA Image/ Vida Press
Kauņas "Žalgiris" galvenā trenera pienākumus pārņem Maksvītis
Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis.
Basketbols
2022. gada 12. aprīlis, 10:31

Kauņas "Žalgiris" galvenā trenera pienākumus pārņem Maksvītis

Jauns.lv / LETA

Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis pārņems Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētās vienības Kauņas "Žalgiris" vadību, pirmdien paziņoja vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komandas paziņojumā norādīts, ka pēc abpusējas vienošanās nolemts no galvenā trenera amata atbrīvot Juri Zdovcu, viņa vietu ieņemot Maksvītim.

44 gadus vecais Maksvītis noslēdza līgumu ar Kauņas vienību uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu.

"Esam nolēmuši likt stingrākus pamatus gan šīs sezonas beigām, gan nākamajai sezonai, tāpēc veicam izmaiņas jau tagad. Nav noslēpums, ka Maksvītis vasarā strādās ar Lietuvas vīriešu basketbola izlasi, tāpēc atlikušajos šīs sezonas mēnešos viņš jau varēs sākt strādāt ar klubu, lai iepazītos ar spēlētājiem un pārējiem treneriem un varētu sagatavoties nākamajai sezonai jau ar skaidru plānu," teica "Žalgiris" komandas ģenerālmenedžeris Pauļus Motejūns.

Maksvītis šo sezonu sāka Permas "Parma" galvenā trenera amatā, taču pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā pameta Permas vienību, kurā strādāja kopš 2019.gada. Pirms tam viņš divus gadus vadīja Klaipēdas "Neptūnas".

Jau ziņots, ka "Žalgiris", gatavojoties nākamajai sezonai, pagarināja līgumus ar lietuviešu basketbolistiem Edgaru Ulanovu un Luku Lekaviču.

Kauņas klubs Eirolīgas regulārajā sezonā pēc Krievijas klubu diskvalifikācijas finišēja pēdējā 15.vietā, 28 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras. Arī ar Krievijas komandu dalību Kauņas basketbolisti bija pēdējie.

Lietuvas čempionātā "Žalgiris" ieņem otro vietu, 25 spēlēs izcīnot 23 uzvaras. Čempionāta līdervienībai Viļņas "Rytas" ir tāda pati bilance.