foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase FIBA rangā saglabā 26. vietu
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē "Arēnā Rīga" pēc uzvaras pār Beļģijas valstsvienību.
Basketbols
2022. gada 9. marts, 14:16

Latvijas vīriešu basketbola izlase FIBA rangā saglabā 26. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā ieņem 26.vietu, kopš decembra nemainot savu pozīciju.

Februārī Latvijas izlase aizvadīja divas spēles, 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā tiekoties ar Beļģiju. Vispirms viesos tika izcīnīta uzvara 66:65 un pēc tam mājās gūts panākums ar 68:63.

No Latvijas izlases pretiniecēm Pasaules kausa kvalifikācijā Serbija ir sestā, Beļģija ieņem 37.vietu, bet Slovākija - 62.pozīciju. Eiropas zonā serbi ir ceturtie, latvieši 15., beļģi 19., bet slovāki atrodas 36.vietā.

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas, pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas. Savas vietas nemaina pirmā trijnieka izlases ASV, Eiropas zonas līdere Spānija un Austrālija, bet uz ceturto vietu pakāpusies Francija, vienu pozīciju uz leju nobīdot Eiropas čempioni Slovēniju. Serbija, Argentīna un Lietuva savas vietas saglabājušas, uz devīto pozīciju pakāpusies Grieķija, bet desmitnieku noslēdz Itālija.