foto: AP/Scanpix
Bendikai 41. vieta Kontiolahti sprintā, Sabule pavisam netālu no iedzīšanas
Baibai Bendikai šoreiz neizdevās iekļūt punktos.
Citi sporta veidi
2022. gada 5. marts, 15:36

Bendikai 41. vieta Kontiolahti sprintā, Sabule pavisam netālu no iedzīšanas

Jauns.lv / LETA

Baiba Bendika sestdien Kontiolahti Pasaules kausa (PK) biatlonā astotā posma sacensībās sprintā ierindojās 41.vietā, bet Annija Keita Sabule, kura ieņēma 65.vietu, un Sandra Buliņa, kura finišēja 83.vietā, tika pie karjerā augstākās vietas PK posmā.

Uzvaru izcīnīja vāciete Denīze Hermane, kura finišēja pēc 20 minūtēm un 8,6 sekundēm.

Viņa par piecām sekundēm apsteidza norvēģieti Tirilu Ekhofu, par 5,2 sekundēm - zviedrieti Stinu Nilsoni un par 6,8 sekundēm Nilsones tautieti Hannu Ēbergu.

Pirmā piecas biatlonistes finišēja ar vienu kļūdu šautuvē.

Latvijas vadošā biatloniste Bendika startēja ar 25.numuru, šaušanā guļus netrāpīja vienā mērķī, stāvus - divos mērķos un ierindojās 41.vietā, uzvarētājai zaudējot minūti un 59,1 sekundi.

Viņa nodrošināja dalību svētdien iedzīšanas sacensībās.

Sabule startēja ar 68.numuru, reizi kļūdoties šaušanā stāvus un ieņēma 65.vietu, kas viņai ir līdz šim augstākā vieta PK posmos. Viņai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos iedzīšanas sacensībām, kurā piedalās 60 labākās sportistes. Līdz šim labākais sasniegums bija iepriekšējā sezonā Kontiolahti sprintā izcīnītā 69.vieta.

Viņa par divām minūtēm un 55,1 sekundi atpalika no uzvarētājas, bet par 10,4 sekundēm atpalika no 60.vietas, kas dod tiesības startēt iedzīšanā.

Buliņa, kura trasē devās ar 83.numuru, pirmajā šautuvē neaizvēra divus mērķus, otrajā kļūdījās vēl divreiz, ieņemot 83.vietu un no Hermanes atpaliekot par četrām minūtēm un 56,2 sekundēm.

Arī viņai tas ir labākais finišs PK posmos. Iepriekš labākais rezultāts bija 94.vieta sprintā Oberhofā.

Sacensības gan norit mazākā konkurencē, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ nestartē diskvalificētās Krievijas un Baltkrievijas sportistes.

Startēja 84 biatlonistes.

Sprinta ieskaitē PK līdere ar 333 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne, otrā ar 282 punktiem ir zviedriete Elvīra Ēberja, bet aiz viņas ar 266 punktiem ir viņas māsa Hanna Ēberja. Bendika ar 62 punktiem ir 35.vietā.

Arī visu disciplīnu summā pirmā ir Reiselanne, iekrājot 685 punktus. Otrā ar 599 punktiem ir Elvīra Ēberja, bet trešo vietu ar 589 punktiem ieņem baltkrieviete Dzinara Aļimbekava. Bendika guvusi 105 punktus un ir 41.pozīcijā.

Bendikai šīs bija pirmās sprinta sacensības kopš Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās cēsniece, būdama vienīgā Latvijas pārstāve biatlonā, ieņēma 50.vietu. Pasaules kausā viņa šosezon augstāko vietu sasniedza Hohfilcenē, kur sprintā izcīnīja devīto pozīciju, kas viņai ir karjerā otrs labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Sabule Pasaules kausā sprintā nekad vēl nav iekļuvusi pirmajā sešdesmitniekā, bet šīs sezonas debitante Buliņa iepriekš bija finišējusi ārpus 90 labāko pulka.

Vīriešiem desmit kilometru sprints sāksies plkst.16.30, un sacensības pārraidīs LTV 7.kanāls.

Svētdien Pasaules kausa posms tiks noslēgts ar iedzīšanu.

Pēc šī Pasaules kausa būs posms Otepē trasē Igaunijā, kas tur norisināsies pirmo reizi. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.