foto: Sintija Zandersone/LETA
Mareks Mejeris neatgriezīsies Krievijas komandā
Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Mareks Mejeris.
Basketbols
2022. gada 1. marts, 17:56

Mareks Mejeris neatgriezīsies Krievijas komandā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris neatgriezīsies Krievijas komandā Permas "Parma", otrdien vēsta portāls Sportacentrs.com.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mejeris Permas vienībai pievienojās 2019./2020. gada sezonā, taču portālam Sportacentrs.com basketbolists apliecināja, ka esošās starptautiskās situācijas dēļ viņš nevar atgriezties Krievijas komandā.

Latvijas basketbolists kopš pagājušās nedēļas sākuma trenējās Latvijas izlases nometnē un aizvadīja divas 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles, palīdzot Latvijas valstsvienībai tikt pie diviem panākumiem.

Mejerim līgums ar "Parma" ir noslēgts līdz šīs sezonas beigām, tāpēc, kā pats sportists norādīja portālam, juridiskais ceļš, kas ir priekšā, lai lauztu līgumu, var ievilkties uz nenoteiktu laiku.

Latvijas basketbolists šosezon Vienotās līgas spēlēs vidēji guva 14,7 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu, sakrājot vidēji efektivitāti 19,1. Savukārt FIBA Eiropas kausa spēlēs Mejeris vidēji izcēlās ar 10,2 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Jau ziņots, ka Permas vienībā neatgriezīsies arī tās galvenais treneris Kazis Maksvītis, kurš ir arī Lietuvas izlases galvenais treneris. Par neatgriešanos "Parma" komandā viņš paziņoja pēc Lietuvas valstsvienības spēles, norādot, ka pieņemtais lēmums viņam ir finansiāli neizdevīgs, taču šajā gadījumā tas neesot svarīgi.