foto: LETA
Bokseris Briedis Krievijas-Ukrainas karā "nenostājas nevienā pusē" un vaino medijus
Citi sporta veidi
2022. gada 28. februāris, 19:17

Bokseris Briedis Krievijas-Ukrainas karā "nenostājas nevienā pusē" un vaino medijus

Jauns.lv / LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vaino medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā, liecina sportista ieraksts sociālajos tīklos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā starptautiskā sporta sabiedrība arvien vairāk vēršas pret agresori Krieviju un tās līdzdalībnieci Baltkrieviju. Savu nostāju paudušas vairākas pasaules un Latvijas sporta personības, izsakot atbalstu Ukrainai.

Tikmēr Briedis sociālajos tīklos raksta, ka neesot gribējis iesaistīties, bet "dažiem noteikti vajag paskaidrot savu nostāju".

"Mana nostāja ir skaidra. Es esmu kategoriski pret karu un pret cilvēku upuriem jebkurā pusē. Es neesmu no tiem cilvēkiem, kuri nostāsies vienā pusē un izvēlēsies, kuriem mirt un kuriem dzīvot, vienaldzīgi skatīsies uz vienas nācijas nāvēm un raudās un ienīdīs visus," raksta Briedis.

Briedis, līdzīgi kā savu viedokli paudušās Krievijas sporta zvaigznes, nenosauc Krieviju par agresori.

"Tagad pasaulē notiek vairāki nopietni kara konflikti dažādās vietās, kur jūsu karogi un atbalsts tiem? Atbilde ir skaidra - masu mediji ir izdarījuši savu darbu perfekti, lai jūs zinātu tikai par šo karu un tikai viņiem izdevīgajā veidā.

Ticu, ka daudziem, kas tagad nes naidu masās, tas ir algots darbs, jo nekad neticēšu ka mani tautieši tiešām tādā veidā izpauž viedokli par notiekošo," turpina bokseris.

Briedis, kurš aizpērn tika atzīts par gada labāko sportistu, iepriekš saņēmis sabiedrības nosodījumu par to, ka sociālajos tīklos dalās ar Baltkrievijas pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko un vakcīnskeptiķu video.