foto: imago images/Peter Kolb/Scanpix
Mareka Mejera pārstāvēto Permas "Parma" komandu pamet galvenais treneris
Kazis Maksvītis spēles laikā.
Basketbols
2022. gada 28. februāris, 12:37

Mareka Mejera pārstāvēto Permas "Parma" komandu pamet galvenais treneris

Jauns.lv / LETA

Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis vairs neatgriezīsies Krievijā un pametīs Permas "Parma" galvenā trenera amatu, vēsta Lietuvas Basketbola federācija.

Svētdien pēc Lietuvas uzvaras pār Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību Maksvītis preses konferencē paziņoja, ka pieņēmis lēmumu Krievijā vairs neatgriezties.

"Pagājušajā naktī gulēju labāk, jo jau biju izlēmis," teica Maksvītis. "Šajā situācijā nevarēju rīkoties savādāk. Neatgriezīšos Permā, esmu par to paziņojis kluba vadībai un palieku pašlaik Lietuvā. Protams, man būs arī finansiāli zaudējumi, taču tas šoreiz nav tik svarīgi."

Permas "Parma" klubu ikdienā pārstāv arī Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Mareks Mejeris.

Tāpat savu amatu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" klubā pametis viceprezidents Ģins Rutkausks, teikts īsā komandas paziņojumā. Rutkausks šajā amatā strādāja divus termiņus, vispirms no 2012. līdz 2014.gadam, bet pēc tam no 2019.gada līdz šī gada februārim.

Jau ziņots, ka arī Maskavas CSKA spēlētājs Marjus Grigonis, kā arī Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolisti Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis ir nolēmuši pamest Krievijas klubus, taču neviens no Lietuvas basketbolistiem vēl nav oficiāli paziņojuši par darba attiecību pārtraukšanu ar Krievijas komandām.