foto: AFP/Scanpix
Slēpotājai Patrīcijai Eidukai olimpiskajās spēlēs izcils sasniegums 10 kilometru klasikā
Patrīcija Eiduka pēc finiša.
Citi sporta veidi
2022. gada 10. februāris, 10:47

Slēpotājai Patrīcijai Eidukai olimpiskajās spēlēs izcils sasniegums 10 kilometru klasikā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien Pekinas olimpiskajās 10 kilometru distancē klasiskajā stilā izcīnīja 23.vietu, kamēr savu otro zelta medaļu izcīnīja Terēze Juheuga no Norvēģijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiduka distanci veica 30 minūtēs un 34,7 sekundēs, no uzvarētājas atpaliekot par divām minūtēm un 28,4 sekundēm.

Sudraba godalgu izcīnīja somiete Kertu Niskanena, kura Juheugai zaudēja nieka 0,4 sekundes. Arī bronzas godalgu izcīnīja somiete - 31,5 sekundes no uzvarētājas atpalika Krista Parmakoski, bet Krievijas Olimpiskās komitejas komandas slēpotājai Natālijai Ņeprajevai līdz medaļai pietrūka 0,1 sekunde.

23. vieta ir visu laiku labākais Latvijas sieviešu sasniegums olimpiskajās spēlēs slēpošanā. Pirms šīm olimpiskajām spēlēm visu laiku labākais sasniegums bija Eidukas sasniegtā 44. vietā šajā pašā disciplīnā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Savukārt pirms pāris dienām sprintā viņa izcīnīja 32. vietu, atpaliekot par nieka 0,19 sekundēm no iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Latvijas distanču slēpotāji Pekinas olimpisko spēļu sprintā

Latvijas distanču slēpotāji Pekinas olimpisko spēļu sprintā.

gallery icon
51

No pārējām Latvijas slēpotājām labāko rezultātu sasniedza Kitija Auziņa, kura izcīnīja 68. vietu, uzvarētājai zaudējot piecas minūtes un 20 sekundes.

Estere Volfa no Juheugas atpalika par astoņām minūtēm un 30,6 sekundēm, finišējot 84. pozīcijā, bet Samanta Krampe ieņēma 93. vietu. Viņa olimpiskajai čempionei finišā zaudēja 11 minūtes un 27,9 sekundes.

Finišu sasniedza 98 sportistes.

Juheugai šī bija otrā zelta medaļa Pekinas olimpiskajās spēlēs - pirms piecām dienām norvēģiete triumfēja skiatlonā.