Sporta zvaigznes
2022. gada 27. janvāris, 23:23

Džokovičs februārī piedalīsies turnīrā Dubaijā

Jauns.lv / LETA

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā serbs Novaks Džokovičs pēc izraidīšanas no Austrālijas un atceltas dalības Austrālijas atklātajā čempionātā februārī piedalīsies Dubaijas "ATP 500" sērijas turnīrā, ceturtdien apstiprināja turnīra organizētāji.

Jau ziņots, ka Džokovičs īsi pirms Austrālijas atklātā čempionāta tika izraidīts no valsts nepareizas vīzas un valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Dubaijā un Apvienotajos Arābu Emirātos ir savādāki epidemioloģiskie noteikumi nekā Austrālijā, tāpēc šajā turnīrā Džokovičs varēs piedalīties, uzrādot vien negatīvu PĶR testu, kad ieradīsies valstī.

Tāpat turnīrā dalību ir apstiprinājis arī pagājušā gada uzvarētājs Krievijas tenisists Aslans Karacevs, kā arī krievs Andrejs Rubļovs un Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs, kuri pērn Dubaijā piekāpās pusfinālā.

Tāpat Dubaijas turnīrā piedalīsies arī tenisisti, kuri sacentās Austrālijas atklātajā čempionātā - kanādietis Fēlikss Ožjē-Aljasims, Itālijas tenisists Janniks Siners un francūzis Gaels Monfiss.

Džokovičs Dubaijā ir triumfējis trīs gadus pēc kārtas no 2009. līdz 2011.gadam, kā arī 2013. un 2020.gadā. Vien Rodžeram Federeram izdevies izcīnīt uzvaras Dubaijas turnīrā vairāk reižu, triumfējot astoņos turnīros.

Turnīrs Dubaijā notiks no 21. līdz 26.februārim.