foto: ddp / Vida Press
Krievijas kibersportistiem noteikti nopietni fiziskie normatīvi
Vismaz ceturtā daļa treniņu laika Krievijas kibersportistiem būs jāpavada, veicot fiziskas aktivitātes. Tātad, lai desmit stundas drīkstētu pavadīt pie datora, vismaz divarpus stundu nāksies svīst vingrojot.
Citi sporta veidi
2022. gada 20. janvāris, 15:58

Krievijas kibersportistiem noteikti nopietni fiziskie normatīvi

Jauns.lv

Daudzviet pasaulē kibersports tiek arvien vairāk pielīdzināts profesionālajam sportam. Jādomā, ka galvenais mērķis droši vien ir virzība olimpisko spēļu virzienā. Krievija šajā virzienā ir spērusi nākamo soli un nu profesionālajiem geimeriem ir noteikti arī fiziskie pārbaudījumi.

Krievijas sporta ministrija ir noteikusi fiziskās aktivitātes, kas jāveic šī valsts kibersportistiem. Pēc ministrijas mājaslapā norādītajiem normatīviem noprotams, ka šajā sporta paveidā būtiskākais ir skriet un pietupties.

Kā minēts dokumentos, kibersportistiem fiziskajām aktivitātēm būs jāatvēl 25 līdz 40 procenti kopējā treniņu laika, bet, lai tiktu pie sporta meistara klases kibersportā, vīriešiem būs jāspēj pietupties 25 reizes bez apstāšanās, noskriet trīs kilometrus 15 minūtēs un 100 metru sprintu 14,4 sekundēs, bet dāmām – 23 pietupieni, divi kilometri 12 minūtēs un 100 metru sprints 17,6 sekundēs.

Tāpat krievu vadošajiem geimeriem nāksies apgūt taktisko, teorētisko un psiholoģisko sagatavošanu, kas gan pagaidām netiek precizēti, kā tas tiks darīts.

Kā vēsta izdevums izdevums Lenta.ru, 2016. gada jūnijā kibersports Krievijā tika atzīts par oficiālu sporta veidu. Tas tik iekļauts Krievijas sporta veidu reģistrā.

Tēmas