foto: Paula Čurkste/LETA
Kalvītis un Buncis ievēlēti IIHF komitejās
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.
Hokejs
2022. gada 18. janvāris, 13:11

Kalvītis un Buncis ievēlēti IIHF komitejās

Jauns.lv / LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un LHF valdes loceklis Edgars Buncis ievēlēti Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) komitejās, otrdien ziņo LHF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LHF prezidents Aigars Kalvītis darbosies IIHF Finanšu komitejā, bet Edgars Buncis strādās IIHF Prezidenta īpašo uzdevumu darba grupā, kas atbildēs par U-18 pasaules čempionāta elites grupas attīstību.

IIHF Finanšu komiteju vada IIHF vecākais viceprezidents čehs Petrs Bržiza, bet U-18 čempionāta īpašo uzdevumu darba grupa uzticēta vācietim Francam Raindlam.

"Mēs turpinām un aicinām būt aktīviem ikdienas hokeja attīstības jautājumos, lai vēl vairāk attīstītu mūsu sporta veidu. Ir vairākas svarīgas lietas, pie kurām šobrīd strādājam" norāda IIHF Padomes loceklis Viesturs Koziols, kurš ir arī Infrastruktūras komitejas vadītājs. "Piemēram, 3x3 hokejs - prezentējām savu ideju par tā attīstību. Tāpat Edgara Bunča pārstāvētajā U-18 čempionāta darba grupā tiks runāts par iespējamo formāta maiņu un komandu skaitu palielināšanu."

"Manā pārraudzībā esošā Infrastruktūras komiteja jau aizvadījusi pirmo sēdi," sacīja tās vadītājs Koziols. "Nākamā sanāksme notiks Oslo, Norvēģijā. Viena no aktuālākajām tēmām ir CO2 samazināšana hokeja arēnās. Tāpat mēģināsim rast risinājumus, kā attīstīt hokeja infrastruktūru dažādās valstīs un atbalstīt hokeja halles, kas nonākušas finansiālās grūtībās."

Jāizceļ, ka IIHF Padomē septembra beigās tika ievēlēts bijušais LHF ģenerālsekretārs Koziols. Savukārt Medicīnas komitejā iecēla vēl vienu Latvijas pārstāvi - Annu Verhoustinsku.