foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
BMX riteņbraucēja Pētersone izcīna trešo vienu ASV čempionāta posmā
Latvijas čempione BMX riteņbraukšanā Vineta Pētersone.
Citi sporta veidi
2022. gada 17. janvāris, 11:52

BMX riteņbraucēja Pētersone izcīna trešo vienu ASV čempionāta posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempione BMX riteņbraukšanā Vineta Pētersone aizvadītās nedēļas nogalē izcīnīja trešo vietu ASV čempionāta posmā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētersone Floridas štatā startēja "Sunshine State" sacensībās, kur pirmajā dienā ieņēma piekto vietu, bet dienu vēlāk Ģirta Kātiņa audzēkne kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Sieviešu elites sacensības notika sestdien un svētdien. Uz starta pirmajā dienā izgāja 13 sportistes un Pētersonei izdevās iekļūt lielajā dienas finālā. Tajā ikdienā "Silvas ziķeru" klubu pārstāvošā sportiste ieņēma piekto vietu. Uzvarēja pērn Pasaules kausa posmā sesto vietu izcīnījusī ASV sportiste Dalenija Vona.

Svētdienas sacensībās, kas bija iekļautas arī UCI kalendārā ar C1 kategoriju, Pētersone spēja izcīnīt trešo vietu. Arī šoreiz uzvarēja mājiniece Dalenija Vona. Par izcīnīto trešo vietu Pētersone saņēma arī 74 UCI pasaules ranga punktus, kas pavisam noteikti ļaus veikt kāpumu pasaules rangā. Šobrīd tajā Vineta ieņem 24. vietu.

Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Pētersone starpsezonas posmu pavada tālajā Kolumbijā, kur labos apstākļos var plānveidīgi gatavoties 2022.gada sezonai. Klimats ļauj aizvadīt treniņus āra trasē, kas trenējoties Latvijā ziemas mēnešos nav iespējams.

Gana spēcīgs sastāvs pirmās dienas sacensībās bija arī uz vīru sacensībām. Uzvaru svinēja ASV dzīvojošais francūzis Žoriss Dodē, kurš sev aiz muguras atstāja Džošuā Maklīnu un olimpisko čempionu Niku Kimmanu.

2014.gadā uzvaru ASV čempionāta kopvērtējumā izcīnīja latvietis Māris Štrombergs, to paveicot dramatiskā veidā lielajās finālsacensībās - "USA BMX Grands". Kā zināms, divkārtējais olimpiskais čempions triumfēja arī citos lielākajos ASV BMX seriālos.