Sporta zvaigznes
2022. gada 13. janvāris, 17:08

VIDEO: 6 gadus vecā Dārta intervētājas arodā debitē ar vērtīgiem padomiem ātrslidošanas zvaigznei Haraldam Silovam

Jauns.lv

Līdz olimpiskajām spēlēm Pekinā ir atlicis mazāk nekā mēnesis un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) uzsākusi informatīvo kampaņu “Kopā Stiprāki. Komanda Latvija.”, ietverot jau Tokijā izmantoto pieeju: pēc iespējas plašāk izmantot sociālos tīklus, lai informācija par sporta veidiem un olimpiešiem sasniegtu pēc iespējas jaunus auditorijas segmentus.

Pirmajā intervijā pie sešus gadus vecās Dārtas viesojās Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs, Latvijas vadošais ātrslidotājs Haralds Silovs. Dārta sirsnīgā un jautrā sarunā pamanās gan iztaujāt vienu no Latvijas visvairāk pieredzējušajiem olimpiešiem, gan arī pamanās dot vērtīgu padomu, kā vislabāk nomierināties pirms atbildīgajiem startiem.

Kampaņas kreatīvais vadītājs, radošās apvienības “Colortime” grafiskais dizainers Jānis Zālītis uzsver sekojošo: ”Kampaņas vizuālais risinājums ir veidots tāds, lai tas iedvesmotu gan jaunos sporta vērotājus, kuri Olimpiādi skatās pirmo reizi, gan pastāvīgus sporta mīļus, kuri spētu paskatīties uz šo notikumu ar svaigu perspektīvu, atsvaidzinot piemirstus faktus vai iegūstot jaunu informāciju. Vizuālais un satura risinājums ir optimisma un pozitīvas enerģijas uzlādēts, kas ļauj vietām pasmaidīt vai aizdomāties, un galu galā rada interesi sekot mūsu Olimpiešu sniegumam un just līdzi viņu emocijām.”

Tikmēr LOK mārketinga dienesta vadītāja Dace Gulbe portālam Jauns.lv atklāja par plānotajām novitātēm: “Aizvien meklējam jaunu pieeju gan satura radīšanā, gan formā, lai stāsts par olimpiešiem būtu piemērotāks šim dinamiskajam laikam, kad piedāvātais digitālā satura apjoms ir neizmērojams un auditorijas uzmanības noturēšana kļūst par patiesu izaicinājumu. Šoreiz bez jau tradicionālās pieejas, iepazīstinot Latvijas sabiedrību gan ar Latviju pārstāvošajiem sporta veidiem un potenciālajiem sportistiem, esam izveidojuši mini interviju sēriju ar konkrētiem olimpiešiem, kurā viņus intervē mazā sešus gadus vecā Dārta Dejus, uzdodot sev būtiskus un tiešus jautājumus sportistam.”

Kā ziņots, Pekinas olimpiskās spēles, neraugoties uz Covid-19 izplatības pieaugumu visā pasaulē, plānots aizvadīt no 4. līdz 20. februārim.