foto: Zumapress/Scanpix
Panākumiem bagāto “Kamaz” komandu Dakaras rallijreidā vaino krāpšanā
Andreja Karginova pilotētā “KamAZ-master” kravas automašīna.
Citi sporta veidi
2022. gada 11. janvāris, 05:50

Panākumiem bagāto “Kamaz” komandu Dakaras rallijreidā vaino krāpšanā

Jauns.lv / LETA

Visu laiku titulētākā Dakaras rallijreida dalībniece kravas automašīnu klasē “Kamaz” tiek vainota krāpšanā, kas viņu pilotiem dod milzu pārsvaru attiecībā pret konkurentiem.

“Kamaz” kravas automašīnas Dakarā ir triumfējušas 18 reizes, ieskaitot pēdējos piecus gadus pēc kārtas, kamēr tuvākajiem sekotājiem - čehu zīmolam “Tatra” ir vien seši panākumi. Tomēr nīderlandiešu braucēja Maurika van den Hēvela teiktais liek aizdomāties, vai tiešām pavisam godīgi ir izcīnīta vismaz daļa no līdzšinējiem panākumiem.

Šogad Saūda Arābijā notiekošajā Dakaras rallijreidā kravas automašīnu klasē pēc astoņiem posmiem pirmās trīs vietas ieņem “KamAZ-master” komandas braucēji – Dmitrijs Sotņikovs, Eduards Nikolajevs un Antons Šibalovs. Viens no konkurentiem nīderlandietis Mauriks van den Heuvels, kuram rallijs beidzās pēc avārijas septītajā posmā, sarunā savas dzimtenes mediju “Omroep Brabant” atklājis, ka Krievijas sportisti ir tehniski krietni labāk sagatavoti, turklāt ne viss viņu rīcībā esošais ir legāls.

“Krievi mūs māna. Viņu rīcībā ir īpaša tehnika, kas sniedz papildu informāciju par speciāliem rallija posmiem. Viņus vienkārši nav iespējams apsteigt, tas nav godīgi!” skarbs ir nīderlandiešu braucējs, kurš jau otro gadu pēc kārtas nav spējis finišēt.

Nīderlandietis vēlāk skaidrojis savu teikto, ka runa ir pašlaik kopvērtējumā piektajā vietā esošo, divkārtējo rallijreida čempionu Andreju Karginovu, kurš kādā brīdī apdzinis van den Heuvelu, bet tad pēkšņi pagriezies pretējā virzienā no pārējiem braucējiem pieejamajā kartē iezīmētā. Šādi viņš ieguvis milzīgu pārsvaru pār konkurentiem.