foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Dončičs, Hārdevejs un Klēbers vairs nav iekļauti Covid-19 protokolā
"Mavericks" bez Dončiča desmit spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un piedzīvojusi piecus zaudējumus.
Basketbols
2022. gada 1. janvāris, 22:04

Dončičs, Hārdevejs un Klēbers vairs nav iekļauti Covid-19 protokolā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" vienības spēlētāji Luka Dončičs, Tims Hārdevejs juniors un Maksimiliāns Klēbers vairs nav iekļauti Covid-19 protokolā, tādējādi iespējama viņu dalība nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

Komandas spožākā zvaigzne Dončičs kopš 10.decembra izlaidis desmit spēles pēc kārtas. Vispirms slovēnis dziedēja kreisās kājas potītes traumu, bet pēc tam viņam bija jāpakļaujas Covid-19 protokolam.

"Mavericks" bez Dončiča desmit spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un piedzīvojusi piecus zaudējumus.

No dalasiešiem Covid-19 protokolā atrodas un svētdien nespēlēs Bobans Marjanovičs, Trejs Bērks, Brendons Naits, Aizija Tomass un Džakvuri Makloflins.

Personīgu iemeslu dēļ turpina nespēlēt Villijs Kolijs-Steins, bet Frenks Nilikinā ārstē kreisās kājas augšstilba priekšējā muskuļa traumu un viņa dalība mačā ir zem jautājuma zīmes.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs svētdien pret Oklahomasitijas "Thunder", kuru uzveikusi četros no pieciem pēdējiem dueļiem. Mačs sāksies plkst.2 pirmdienā pēc Latvijas laika.

Turpretī "Thunder" komanda sestdien paziņoja, ka Covid-19 protokolā nonācis vienības līderis Šejs Žilžess-Aleksandrs.
"Mavericks" ar 17 uzvarām 35 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Thunder" ar 13 uzvarām 35 cīņās ir 14.pozīcijā.