foto: Zane Bitere/LETA
Elksnis un Mazurs Igaunijas kausa finālā pārsteidzoši uzvar Tallinas "Kalev"/"Cramo"
Viens no "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" līderiem Edmunds Elksnis.
Basketbols
2021. gada 20. decembris, 11:51

Elksnis un Mazurs Igaunijas kausa finālā pārsteidzoši uzvar Tallinas "Kalev"/"Cramo"

Jauns.lv / LETA

Latviešu aizsarga Edmunda Elkšņa pārstāvētā un Nikolaja Mazura vadītā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komanda svētdien Tartu triumfēja Igaunijas kausā basketbolā.


Tartu basketbolisti finālā ar rezultātu 82:73 (12:19, 20:18, 14:19, 36:17) uzvarēja Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers ar vienu no asistentiem Akseli Vairogu.

Elksnis spēlēja vairāk nekā 28 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus un atzīmējās ar otru labāko +/- rādītāju komandā (+16). Siliņš laukumā pavadīja nepilnas 12 minūtes, bet Vītols nedaudz vairāk kā sešas minūtes, abiem punktus negūstot.

Tartu vienībā ar 19 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm un 11 izprovocētiem pārkāpumiem atzīmējās Merts Rozentāls. Talliniešiem 26 punktus guva Kristjans Kitsings.

Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā "Kalev"/"Cramo" ir vadošā ziemeļu kaimiņu komanda, turpretī "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" iekrājusi vissliktāko bilanci.

Tikmēr cīņā par trešo vietu Ronalda Zaķa pārstāvētā Hābnēmes "Viimsi" ar rezultātu 82:89 zaudēja Tallinas "TalTech"/"Optibet" komandai. Zaķis ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Sestdien pusfinālā "Kalev"/"Cramo" ar 88:52 uzvarēja "Viimsi" komandu, bet Tartu basketbolisti ar 88:71 bija pārāki pār "TalTech"/"Optibet". Rezultatīvākais no četriem latviešiem bija Elksnis, kurš guva 15 punktus.

Kausa izcīņu vīriešu komandām Igaunijā dēvē arī par Superkausu.