foto: Emīls Vasermanis
Šāvējam Vasermanim pirmā vieta starptautiskās sacensībās Polijā
Emīls Vasermanis
Citi sporta veidi
2021. gada 28. novembris, 22:44

Šāvējam Vasermanim pirmā vieta starptautiskās sacensībās Polijā

Jauns.lv

No 25. līdz 28.novembrim Polijā, Belostokā Latvijas šaušanas izlases sportisti piedalījās starptautiskās sacensībās šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Sacensības norisinājās gan pieaugušo, gan junioru konkurencē pistoļu un šauteņu vingrinājumos, portālu Jauns.lv informē Latvijas Šaušanas federācija.

Pieaugušo konkurencē pneimatiskās pistoles vingrinājumos no Latvijas piedalījās mūsu olimpiete Agate Rašmane (Dobele), kā arī Emīls Vasermanis (Tukums), Rihards Zorge un Ernests Erbs (Dobele). Junioru konkurencē – Daniels Vilciņš un Roberts Graudiņš, Elīza Rasiņa un Sanija Didže (visi no Dobeles), Rūta Spriņģe, Alise Dvarišķe un Jana Lindberga (Tukums).  

Šaušanā ar pneimatisko šauteni Latviju pārstāvēja juniori Jānis Lasmanis (Aizpute), Roberts Lignickis (Dobele), Sabīne Ķeķe, Lenija Feldmane (Aizpute), Beāte Šmuksta, Keita Urbevica un Anete Tukiša  (Dobele).

Sportisti katrs savu vingrinājumu varēja šaut divas reizes. Pēc atsevišķas programmas notika vingrinājumu fināli, jaukto pāru sacensības, kā ar sacensību Superfināls, kur galvenā balva bija automašīna.

Izcils starts sacensību pirmajā dienā padevās Emīlam Vasermanim – 584 punkti, personīgais rekords, starptautiskā sporta meistara normatīvs un iegūta 1.vieta pirmās dienas sacensībās.

Agatei Rašmanei abos startos iegūta 9.vieta attiecīgi ar sašautiem 567 un 568 punktiem.

No junioriem tiek izcelts Dobeles sportistes Elīzas Rasiņas sniegums, kas šaušanā ar pneimatisko pistoli abos startos pēc pamatsacensībām tika labāko astotniekā (557 punkti, 4.vieta un 554 punkti, 6.vieta).