foto: dynamo.ru
Traģēdija Krievijas hokejā: pēc spēlē gūtas traumas miris 16 gadus vecs Maskavas "Dinamo" spēlētājs
Hokejs
2021. gada 28. novembris, 10:55

Traģēdija Krievijas hokejā: pēc spēlē gūtas traumas miris 16 gadus vecs Maskavas "Dinamo" spēlētājs

Jauns.lv

Maskavas jauniešu hokeja kluba "Dinamo" aizsargs 16 gadus vecais Valentīns Rodionovs svētdien reanimācijā miris, vēsta "Postimees" atsaucoties uz "RBK".

Rodionovs guva traumu 21. novembrī spēlē ar CSKA, pēc spēka paņēmiena atsitoties ar galvu pret bortu. Pēc nomaiņas Rodionovs atgriezās sēdvietā un zaudēja saņamu.

Hokejistam operatīvi sniegta pirmā neatliekamā palīdzība, pēc kā viņš tūlīt nogādāts slimnīcā. Spēlētājs ievadīts mākslīgajā komā, ārsti sešas dienas cīnījās par viņa dzīvību, taču izglābt jaunieti neizdevās.

Pēc bijušā Krievijas izlases trenera Vladimira Pļuševa teiktā, 16 gadus vecā Rodionova nāve pēc gūtās traumas ir liela traģēdija, taču hokejā gadās nelaimes gadījumi:

"Manuprāt, mums noteikumi ir pietiekami objektīvi. Hokejs ir kontakta spēle. Diemžēl nelaimes gadījumi notiek. Es neredzēju traumas iegūšanas brīdi. Varu pateikt tikai to, ka tā, protams, ir liela traģēdija ģimenei, draugiem. Bet vajag tikt skaidrībā."

Uz jautājumu, vai ir nozīme kaut ko mainīt hokejistu ekipējumā, lai izvairītos no šādām traģēdijām, Pļuševs sacīja: "Ko tur var izmainīt? Visus apģērbt kā bruņiniekus dzelzs bruņās? Arī šādā gadījumā iespējamas traumas. Kustību koordinācijai puišiem jābūt labai, viņiem jāspēj novērst triecienus, kritienus.

Vismaz mums mācīja krist uz slidām. Jo ledus ir stingrāks par asfaltu, arī borts nav mīksts. Varbūt dažreiz mēs steidzamies, pārlecam sagatavošanās posmiem un tāpēc daudz ko palaižam garām. Un tas nav pareizi."

2021. gadā Krievijā šī jau ir otrā hokejista nāve pēc spēlē gūtas trumas. Martā Pēterburgas "Dinamo" spēlētājs Timurs Faizudinovs mira pēc ripas trāpījuma pa galvu.