foto: Publicitātes foto
Slēpotājais Eidukai augstā septītā vieta FIS sacensībās sprintā
Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.
Citi sporta veidi
2021. gada 19. novembris, 16:13

Slēpotājais Eidukai augstā septītā vieta FIS sacensībās sprintā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Jellivārē, Zviedrijā, izcīnīja septīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās sprintā, portālu Jauns.lv informēja sportistes pārstāvis Ivars Bācis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiduka sprinta kvalifikācijā 43 dalībnieču konkurencē uzrādīja septīto laiku, tikai septiņas sekundes piekāpjoties pasaules čempionei Jonnai Sundlingai no Zviedrijas, bet par divām sekundēm apsteidzot pasaules vicečempioni komandu sprintā un divas uzvaras Pasaules kausa posmos izcīnījušo šveicieti Lorīnu van der Grāfu.

Kvalifikācijā uzvarēja šī gada pasaules čempione komandu sprintā Maja Dālkvista, no kuras Eirduka atpalika 9,24 sekundes, nopelnot 81,56 FIS punktu. Tā kā Dālkvista Pasaules kausa posmos allaž ir viena no labākajām kvalifikācijā, bet FIS sacensībās uzvarētājai dod 20 FIS punktus, tad faktiski Latvijas slēpotāja ir nostartējusi 61-65 FIS punktu robežās.

Eiduka savā ceturtdaļfināla braucienā finišēja otrā 0,4 sekundes aiz divreiz Pasaules kausa posmos trijniekā tikušās Johannas Hegstrēmas un iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, kur bija ļoti spēcīga konkurence.

Latvijas slēpošanas cerība pusfinālā savā braucienā apsteidza trīs reizes Pasaules kausa posmos desmitniekā tikušo Lungrēnu un finišēja piektā, bet pēc Dālkvistas diskvalificēšanas tika ierindota kā ceturtā, kas deva kopējā ieskaitē septīto vietu, jo otrajā pusfināla braucienā ceturtajā vietā finišēja Grāfa, kura kvalifikācijā bija aiz latvietes.

Juniorēm Samanta Krampe starp 38 sportistēm bija astotā, kvalifikācijas uzvarētājai Johannai Udrasai no Igaunijas zaudējot 13,92 sekundes. Viņa finišēja trīs minūtēs un 30,12 sekundēs.

Junioru konkurencē 13. laiku (2:58,9) 41 dalībnieka vidū kvalifikācijā uzrādīja Edijs Eiduks, labākajam kvalifikācijā Teo Matejam no Zviedrijas zaudējot 10,2 sekundes.

Vīriešiem no 77 dalībniekiem 45.rezultātu (2:51,1) uzrādīja Indulis Bikše, no līdera - pasaules čempionātā sprintā 29. vietu ieguvušā Antona Persona - atpaliekot 14,1 sekundi, bet līdz ceturtdaļfinālam jeb trīsdesmitniekam pietrūkstot vairāk nekā 5,5 sekundēm.