foto: AP/Scanpix
Kanādas futbolisti pēc 45 gadu pārtraukuma uzvar Meksiku
Kanādas futbola izlase līksmo par vārtu guvumu.
Futbols
2021. gada 17. novembris, 12:34

Kanādas futbolisti pēc 45 gadu pārtraukuma uzvar Meksiku

Jauns.lv / LETA

Kanādas vīriešu futbola izlase otrdien pēc 45 gadu pārtraukuma viesos pieveica Meksikas valstvienību, kļustot par 2022.gada Pasaules kausa izcīņas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (COCCACAF) līdervienību.

Kanādas valstsvienība līdzšinējo līderi Meksiku pieveica ar 2:1 (1:0). Abus vārtus Kanādas izlases labā CONCACAF zonas trešās kvalifikācijas kārtas mačā guva Kails Larins no Turcijas kluba "Bešiktaš", bet meksikāņiem precīzs bija Ektors Erera no spāņu vienības Madrides "Atletico".

Pēdējo reizi kanādieši Meksikas izlasi spēja pieveikt 1976.gada oktobrī, kad pateicoties Lesa Pārsonsa precīzajam sitienam uzvarēja ar 1:0. Toreiz kvalificēties 1978. gada Pasaules kausa izcīņai Argentīnā neizdevās.

Līdz šim Kanādas izlase Pasaules kausa finālturnīrā piedalījusies tikai vienu reizi - 1986. gadā Meksikā.

Citos otrdienas CONCACAF zonas mačos ASV viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Jamaiku, Kostarika ar 2:1 (1:1) pārspēja Hondurasu, bet Panamas futbolisti ar 2:1 (0:1) savā laukumā pieveica Salvadoru.

CONCACAF zonas trešās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Kanādai pēc astoņām spēlēm ir 16 punkti, otrajā vietā ar 15 punktiem atrodas ASV, bet trešie ar 14 punktiem ir meksikāņi.

Ceturtajā vietā esošai Panamas izlasei arī ir 14 punkti, bet tālāk ar deviņiem punktiem seko Kostarika. Jamaikas izlases kontā ir septiņi punkti un sestā vieta, septītie ar sešiem punktiem ir Salvadoras futbolisti, bet turnīra tabulu ar trīs punktiem noslēdz Hondurasa.

2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram Katarā no CONCACAF zonas automātiski kvalificēsies trīs labākās izlases, bet ceturtās vietas īpašniecei par ceļazīmi jācīnās papildus interkontinentālā izslēgšanas turnīrā.