foto: REUTERS/SCANPIX
"Liverpool" piedzīvojuši pirmo zaudējumu premjerlīgā šosezon
"Liverpool" futbolisti pamet laukumu.
Futbols
2021. gada 8. novembris, 10:38

"Liverpool" piedzīvojuši pirmo zaudējumu premjerlīgā šosezon

Jauns.lv / LETA

Pirmo zaudējumu šosezon Anglijas futbola premjerlīgā svētdien piedzīvoja "Liverpool", kas viesos ar 2:3 (1:1) piekāpās Vesthemas "United".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar šo neveiksmi "Liverpool" neizdevās sasniegt kluba rekordu nezaudētajos mačos pēc kārtas. Liverpūles vienībai līdz šim bija 25 nezaudētas spēles, tomēr jauns rekords nepadevās.

Svētdienas spēlē rezutāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad neveiksmīgi pēc mājinieku stūra sitiena izpildes nospēlēja "Liverpool" vārtsargs Alisons Bekers, ievirzot bumbu ar dūri savos vārtos. Tomēr līdz pirmā puslaika beigām "Liverpool" spēja atgūt līdzsvaru, kad 41. minūtē pēc teicamas brīvā tiešsitiena izspēles precīzs bija Trents Aleksandrs-Ārnolds.

Mača 67. minūtē Pablo Fornals pretuzbrukumā panāca 2:1 "United" labā, bet septiņas minūtes vēlāk Kurts Zuma ar galvu pēc stūra sitiena izspēles nodrošināja Londonas klubam komfortablu 3:1 pārsvaru. Divoks Origi spēles 83.minūtē vienus vārtus "Liverpool" atguva, tomēr izglābt kaut punktu viesiem neizdevās.

"Liverpool" bija vienīgā komanda, kas šosezon premjerlīgā vēl nebija zaudējusi - ieprikšējos desmit mačos bija sešas uzvaras un četri neizšķirti.

Pēc panākuma Vesthemas "United" premjerlīgas kopvērtējumā pakāpās uz trešo pozīciju, tikai par trim punktiem atpaliekot no līdervienības Londonas "Chelsea", kas aizvadītajā kārtā sestdien cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Burnley".

Citā svētdienas spēlē Londonas "Arsenal", pateicoties Emīla Smita Rova gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pārspēja "Watford". Savukārt divi mači noslēdzās neizšķirti -  "Everton" mājās nospēlēja 0:0 ar Totenhemas "Hotspur", bet Līdsas "United" 1:1 ar Lesteras "City". Līdsas labā vārtus guva Rafinja, bet viesu rindās precīzs bija Hārvijs Bārnss.

"Chelsea" ar 26 punktiem 11 mačos saglabā premjerlīgas līderpozīciju, 23 punkti ir otrajā vietā esošai Mančestras "City" un Vesthemas "United". "Liverpool" ir 22 punkti un ceturtā pozīcija, bet "Arsenal" ar 20 punktiem ir piektie. Labāko sešinieku noslēdz Mančestras "United", kuru kontā ir 19 punkti.