Hokejs
2021. gada 2. novembrī, 09:59

Keins ar "hat trick" palīdz "Blackhawks" izcīnīt pirmo uzvaru šosezon

Jauns.lv / LETA

Pirmo uzvaru jaunās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, pateicoties Patrika Keina trim gūtajiem vārtiem, pirmdien izcīnīja Čikāgas "Blackhawks", kas ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) savā laukumā pieveica Otavas "Senators".

Keins ar "hat trick" palīdz "Blackhawks" izcīnīt p...

Keins komandas sastāvā atgriezās pēc četru maču izlaišanas Covid-19 protokola dēļ.

"Jutos labi," pēc spēles norādīja "hat trick" autors. "Sākumā bija nelieli simptomi, tomēr dažas dienas vēlāk viss bija kārtībā. Ņemot vērā, ka man bija simptomi, nācās desmit dienas izlaist Covid-19 protokola dēļ."

foto: AP/Scanpix
Patriks Keins komandas sastāvā atgriezās pēc četru maču izlaišanas Covid-19 protokola dēļ.
Patriks Keins komandas sastāvā atgriezās pēc četru maču izlaišanas Covid-19 protokola dēļ.

Keins trim gūtajiem vārtiem pievienoja arī rezultatīvu piespēli, maču noslēdzot ar četriem punktiem. Kopumā uzbrucēja kontā šosezon sešās spēlēs ir deviņi punkti - četri gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Pateicoties "hat trick", Keins  ar 408 precīziem raidījumiem kļuvis par trešo labāko vārtu guvēju "Blackhawks" vēsturē, pārspējot Stīvu Larneru, kurš Čikāgas kluba labā savulaik guva 406 vārtus. Visu laiku labākais "Blackhawks" snaiperis ar 604 vārtiem ir leģendārais Bobijs Hals, kamēr Stens Mikita sarakstā ir otrais ar 541 trāpīgu metienu.

Arī gūtajos punktos Keins pakāpies uz trešo vietu Čikāgas kluba vēsturē. 2007.gada drafta pirmais numurs 1035 spēlēs guvis 1097 punktus, apsteidzot Denisu Savāru. Līderis šajā ziņā ir Mikita ar 1467 punktiem, bet Hals sasniedza 1153 punktu atzīmi.

"Blackhawks" šis bija sezonas desmitais mačs un kaldināt panākumu palīdzēja arī Brendona Hagela divi gūtie vārti, kamēr Džonatans Tēvzs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Ar četriem punktiem desmit mačos "Blackhawks" ieņem 15.vietu Rietumu konferencē, kamēr Otavas vienība ar sešiem punktiem astoņos mačos ir 15.pozīcijā Austrumu konferencē. Šosezon, līdz ar Sietlas "Kraken" pievienošanos NHL, katrā konferencē ir pa 16 vienībām.