foto: AP/Scanpix
"Blue Jackets" cenšas atrast personu, kas pirms mača provocēja Merzļikinu ar aizskarošu piezīmi par Kivlenieka nāvi
Elvis Merzļikins pirms spēles pret "Stars".
Hokejs
2021. gada 27. oktobris, 10:49

"Blue Jackets" cenšas atrast personu, kas pirms mača provocēja Merzļikinu ar aizskarošu piezīmi par Kivlenieka nāvi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" un "Nationwide Arena" apsardzes dienests cenšas identificēt personu, kas pirms pirmdienas mača mēģināja izprovocēt Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Jau ziņots, ka Merzļikins pirmdien aizvadīja teicamu maču, palīdzot "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:1 pārspēt Dalasas "Stars".

Teicamu sniegumu Merzļikins demonstrēja, neskatoties uz to, ka, izejot laukumā, līdzjutējs pretinieku komandas kreklā mēģināja viņu provocēt, izsakot aizskarošu piezīmi par vasarā traģiskā negadījumā mirušo "Blue Jackets" vārtsargu un Merzļikina labu draugu Matīsu Kivlenieku.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon

Pēc spēles Merzļikins atzina, ka bija gaidījis "sauso" spēli, jo tic karmai. "Pasaulē ir daži dumji cilvēki. Tas, kas notika, kad nācu laukumā, bija slikti," teica Merzļikins.

Merzļikinam spožs sniegums Kivlenieka piemiņas spēlē

Elvis Merzļikins aizvadījis spožu spēli Matīsa Kivlenieka piemiņas mačā, kuru aizvadīja ar sava "mazā brāļa" 80. numuru.

gallery icon

"The Athletic" žurnālists Ārons Porclains otrdien tviterī vēsta, ka komanda un arēnas apsardzes dienests cenšas identificēt personu, kas izteica šo aizskarošo piezīmi.

Latvijas vārtsargs pirmdienas spēlē atvairīja 31 no 32 jeb 97% pretinieku komandas metienu. Merzļikins šosezon vārtos ir stājies četrās spēlēs un visās izcīnījis uzvaras.