foto: REUTERS/SCANPIX
Septembrī pasaules rekordu sasniegušu skrējēju atrod nodurtu savās mājās
Talantīgā kenijiešu skrējēja Agnesa Jebeta Tiropa priecājas par 2019. gada pasaules čempionātā izcīnīto bronzas medaļu.
Sporta zvaigznes
2021. gada 13. oktobris, 16:21

Septembrī pasaules rekordu sasniegušu skrējēju atrod nodurtu savās mājās

Jauns.lv

Divkārtējo pasaules čempionātu bronzas medaļnieci, Kenijas garo distanču skrējēja Agnesa Jebeta Tiropa atrasta savās mājās mirusi.

Kā vēsta Kenijas Vieglatlētikas federācija, sportiste esot nodurta. Vieglatlētikas federācijas Nairobi reģiona vadītājs Barnaba Korirs, apstiprinājis, ka Itenas pilsētā savās mājās atrasta talantīgā sportiste. Kā norāda Vieglatlētikas federācija, Agnesa atrasta ar vairākiem dūrieniem vēderā. Policijas sākotnējā izmeklēšana liecina, ka slepkavībā tiek vainots viņas vīrs.

"Joprojām strādājam, lai noskaidrotu viņas nāves apstākļus. Kenija ir zaudējusi vienu no vislabāk progresējošajām skrējējām starptautiskajā arēnā," teikts Vieglatlētikas federācijas paziņojumā.

Agnese Tiropa, kura šovasar pārstāvēja Keniju 5000 metru skriešanas distancē Tokijas olimpiskajās spēlēs, ir 2017. un 2019. gada pasaules čempionātu bronzas medaļniece 10 000 metru distancē, tāpat viņas rēķinā uzvara 2015. gada pasaules čempionātā krosa skrējienā, bet pagājušajā mēnesī viņa Vācijā sasniedza jaunu pasaules rekordu 10 000 metru distancē, skrienot pa šoseju – 30 minūtes un viena sekunde. Kenijiete sacensībās piedalījās arī pagājušajā nedēļā, kad Valensijas pusmaratonā izcīnīja sudrabu 10 kilometru distancē, sasniedzot rezultātu 30 minūtes un 20 sekundes. Tiropa izcēlās ar spožiem panākumiem arī dažādas raudzes jauniešu un junioru sacensībās.