foto: CAMERA PRESS/Remo Casilli / Vida Press
Latvijā pirmo reizi viesosies FIFA prezidents
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas prezidents Džanni Infantīno.
Citi sporta veidi
2021. gada 29. septembris, 13:25

Latvijā pirmo reizi viesosies FIFA prezidents

Jauns.lv

Atsaucoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko uzaicinājumam, 1.oktobrī un 2.oktobrī darba vizītē Latviju apmeklēs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno, portālu Jauns.lv informēja LFF.

Šī būs pirmā reize vēsturē, kad Latvijā viesosies pasaules vadošās futbola organizācijas vadītājs.

Viesošanās laikā Infantīno paredzētas tikšanās ar LFF vadības pārstāvjiem, valdības un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī vietējo futbola infrastruktūras objektu apciemošana.

Ļašenko uzskata, ka šī viesošanās ir viens no apliecinājumiem par labajām darba attiecībām ar FIFA, kā arī Latvijas un visas Baltijas līdz šim paveiktajam dažādajos futbola attīstības segmentos.

Viņš uzsvēra, ka tikšanās laikā tiks pārrunāti virzieni, kā turpināt futbola attīstību Latvijā un Baltijā, kā popularizēt un izcelt futbola pievienoto vērtību un tā devumu sabiedrībai.

LFF un FIFA prezidenti esot nodibinājuši ciešas darba un sadarbības attiecības, vairākkārt tiekoties un pārrunājot Latvijas futbolam svarīgus attīstības jautājumus.

Divu dienu vizītes laikā tiks pārrunātas Latvijas iespējas vēl vairāk iesaistīties dažādu FIFA piedāvāto attīstības programmu realizēšanā tādos segmentos kā infrastruktūra, izglītība, sieviešu futbols un citos. Tāpat tiks diskutēts par video tiesneša asistenta sistēmas ieviešanas procesu Latvijā, kur pašreizējais plāns paredz sistēmas ieviešanu izmēģinājuma režīmā 2022. gada Virslīgas sezonas otrajā pusē, bet pilnvērtīgi - līdz ar 2023. gada Virslīgas sezonu.

Infantīno pēc viesošanās Latvijā dosies uz Lietuvu, kur pašlaik norisinās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs telpu futbolā.