foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix
Lietuvas basketbola izlasi trenēt uzticēts Mejera trenerim Maksvītim
Kazis Maksvītis.
Basketbols
2021. gada 14. septembris, 17:52

Lietuvas basketbola izlasi trenēt uzticēts Mejera trenerim Maksvītim

Jauns.lv / LETA

Kazis Maksvītis, kurš vada Mareka Mejera pārstāvēto Krievijas klubu Permas "Parma", trenēs arī Lietuvas vīriešu basketbola izlasi, apstiprina Lietuvas Basketbola federācija (LKF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"2021./2022. gada sezonā Maksvītis pildīs trenera pienākumus gan mūsu klubā, gan izlasē. Mēs vēlam viņam uzvaras abās komandās," paziņoja Permas klubs.

44 gadus vecais speciālists pārņems galvenā trenera pienākumus, kurus iepriekš izpildīja Darjus Maskoļūns. Iepriekšējais treneris atkāpās no sava amata pēc zaudējuma izšķirošajā spēlē pret Slovēniju Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Plānots, ka Maksvītis debitēs 26. novembrī, kad Lietuvas izlase uzsāks Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru pret Bulgāriju.

Maksvītis sāka darbu kā Permas kluba treneris 2019.gadā, pirms tam divus gadus vadot Klaipēdas "Neptūnas". Pēc veiksmīga darba ar jauniešu izlasi, treneris bija uzaicināts uz vīriešu valstsvienību jau iepriekš, taču līgums ar Permas vienību viņam liedza strādāt citur.

Savukārt Lietuvas sieviešu basketbola izlasi trenēs Rimants Grigs. 58 gadus vecais treneris iepriekš ir vadījis jauniešu izlases un Baltkrievijas sieviešu valstsvienību, kā arī strādājis tādos klubos kā Kauņas "Žalgiris", Kijevas "Budivelnik" un Pasvales "Pieno žvaigždes".