foto: Pexels.com
"Blue Jackets" nomaina treneri, kurš nevēlas vakcinēties pret Covid-19
Hokejs
2021. gada 13. septembris, 23:14

"Blue Jackets" nomaina treneri, kurš nevēlas vakcinēties pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Pieredzes bagātais aizsargs Stīvs Makārtijs turpmāk strādās latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" treneru kolektīvā, informē vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms tam viņš strādāja kā Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Klīvlendas "Monsters" otrais treneris, bet tagad ieņems "Blue Jackets" pašreizējā galvenā trenera Breda Larsena asistenta lomu.

Silvēns Lefevrs, kurš sākotnēji bija galvenā trenera asistents, ir izlēmis nevakcinēties pret Covid-19, tāpēc, saskaņā ar NHL protokolu, viņš nevarēs būt treneru komandā.

Makārtijs pēdējās piecas sezonas aizvadīja Kolumbusas vienības fārmklubā "Monsters", kas spēlē AHL. Pirms karjeras trenera amatā, viņš kā profesionāls hokejists aizvadīja 16 sezonas, no kurām astoņas arī NHL. 1999.gada NHL draftā ar 23.numuru Makartiju izvēlējās Čikāgas "Blackhawks". Kopā NHL viņš aizvadīja 302 spēles.

Kā spēlētājs viņš ir arī aizvadījis pāris sezonas Eiropas klubos, tostarp Cīrihes "Lions", Turku TPS un Ufas "Salavat Julajev".