Miris pēdējais pārstāvis no leģendārās Urugvajas futbola izlases, kas satrieca visu Brazīliju
Alsidess Džidžia savulaik teicis, ka "Maracana" stadionu apklusināt spēj tikai trīs cilvēki: "Pāvests, Frenks Sinatra un es,"
Futbols
2015. gada 17. jūlijs, 10:36

Miris pēdējais pārstāvis no leģendārās Urugvajas futbola izlases, kas satrieca visu Brazīliju

Jauns.lv

Ceturtdien 88 gadu vecumā miris pēdējais no leģendārās 1950. gada Urugvajas futbola izlases - uzbrucējs Alsidess Džidžia, kurš kopā ar komandas biedriem uzvarēja Pasaules kausa (PK) finālturnīrā, kas norisinājās Brazīlijā.

Džidžia un viņa komandas biedri 1950. gada 16. jūlijā PK finālturnīra izšķirošajā mačā "Maracana" stadionā 174 tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 2:1 uzvarēja mājiniekus Brazīlijas izlases futbolistus, kļūstot par pasaules čempioniem. Šī spēle līdz pērnā gada PK finālturnīram, kura pusfinālā Brazīlija ar 1:7 zaudējas Vācijai, tika uzskatīta par vissāpīgāko Brazīlijas futbola vēsturē.

Izšķirošajā spēlē Džidžia, kuram tobrīd bija vien 23 gadi, 79. minūtē guva uzvaras vārtus. Džidžia savulaik intervijā Brazīlijas televīzijas kanālam sacīja, ka ir tikai trīs cilvēki pasaulē, kuri spējuši apklusināt "Maracana" stadionu. "Pāvests, Frenks Sinatra un es," norādīja futbolists, kurš ceturtdien nomira savās mājās ar sirdstrieku, paziņoja futbolista sieva Beatrise.

Citi leģendārās Urugvajas izlases spēlētāji viņsaulē bija devušies jau iepriekš.

BNS / Foto: AFP/LETA