Citi sporta veidi
2021. gada 9. septembris, 21:59

Latvijas volejbola izlase neklātienē nodrošina vietu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtdien, nedodoties laukumā, nodrošināja vietu Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā, kurā svētdien spēkosies ar Itālijas valstsvienību.

Latvieši vietu izslēgšanas turnīrā nodrošināja pēc tam, kad Igaunija Tallinā D apakšgrupā ar 0-3 (18:25, 17:25, 19:25) zaudēja Francijai.

Latvijai ceļu uz izslēgšanas turnīru varēja aizšķērsot Igaunijas izlases pārsteidzoša uzvara pār Franciju. Lai gan olimpiskā čempione Francija ļāva vairāk atpūsties līderiem, tomēr igauņi līdz uzvarai neaizsniedzās.

Līdz ar to Latvijas volejbolisti D apakšgrupā ieņēma ceturto pozīciju un dosies uz Čehijas pilsētu Ostravu, kur svētdien astotdaļfinālā cīnīsies ar Itāliju, kas izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā. 

Tuvu ceļazīmei uz astotdaļfinālu latvieši nonāca pēc tam, kad Slovākija šodien ar 2-3 (20:25, 17:25, 27:25, 27:25, 9:15) zaudēja Vācijai.

D apakšgrupā pirmo vietu ar piecām uzvarām piecās spēlēs un 15 punktiem ieņēma Francija, bet ar četrām uzvarām un 11 punktiem finišēja Vācija. Trešā ar trīs uzvarām un septiņiem punktiem bija Horvātija, bet Latvijai bija viena uzvara un pieci punkti. Slovākija finišēja ar vienu uzvaru un četriem punktiem, bet Igaunijai bija viens panākums un trīs punkti.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas četras labākās komandas.