foto: Aculiecinieka foto
FOTO: leģendārais Džeisons Kids Vecrīgas krodziņā bauda beļģu alu
Džeisons Kids slāpju remdēšanai bija izvēlējies pasaulslaveno beļģu alu "Leffe".
Sporta zvaigznes
2021. gada 12. augusts, 15:37

FOTO: leģendārais Džeisons Kids Vecrīgas krodziņā bauda beļģu alu

Jauns.lv

Latvijas basketbola spīdekļa Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas “Mavericks” galvenais treneris, savulaik izcilais saspēles vadītājs Džeisons Kids ir ieradies Latvijā, turklāt no darba brīvajā laikā bija devies uz kādu mājīgu Vecrīgas krodziņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau iepriekš publiski izskanēja paziņojums, ka Džeisons Kids plānojis ierasties Latvijā, lai aprunātos ar vienu no savas komandas topošajiem līderiem – latviešu uzbrucēju Kristapu Porziņģi. Tomēr vēlāk izrādījās, ka “Mavericks” delegācijas galvenais Eiropas apmeklēšanas mērķis, tomēr bija līguma parakstīšana ar slovēņu superzvaigzni 22 gadus veco saspēles vadītāju Luku Dončiču.

Slovēnijas basketbola brīnumbērns Luka Dončičs

gallery icon
64

Jebkurā gadījumā divas dienas pēc viesošanās Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā “Mavericks” jaunais galvenais treneris Džeisons Kids ticis manīts arī Rīgā. Vēl jo vairāk – no darba brīvajā laikā viņš mājīgajā Vecrīgas krodziņā “Beer House No.1” redzēts kopā ar kādu paziņu malkojam alu. Aculiecinieki apgalvo, ka Džeisona Kida dzēriena izvēle kritusi uz pasaulslaveno beļģu alu “Leffe”.

Džeisons Kids Vecrīgā malko alu

Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids 12. augusta pēcpusdienā manīts Vecrīgas krodziņā malkojam alu.

gallery icon
16

Šobrīd 48 gadus vecais Džeisons Kids NBA starpsezonā tika nozīmēts par Dalasas “Mavericks” galveno treneri. Šajā amatā viņš nomainīja savu kādreizējo treneri, kura vadībā ar Teksasas komandu izcīnīja NBA čempiontitulu – Riku Kārlailu. Iepriekš Kids vadījis arī tagadējo čempionvienību Milvoki “Bucks’’ un Brūklinas “Nets”.

Spēlētāja karjera Kidam ilga 19 sezonas, kuru laikā bez “Mavericks”, kas viņu draftēja, un “Nets” (tolaik gan Ņūdžersijas) viņš pārstāvēja arī Fīniksas “Suns” un Ņujorkas “Knicks” komandas.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

Džeisons Kids ir desmitkārtējs NBA Visu Zvaigžņu spēles dalībnieks un piecas reizes iekļauts NBA sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet četras reizes iekļauts NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju pirmajā simboliskajā pieciniekā. Kids tika uzskatīts par vienu no gudrākajiem spēlētājiem NBA, ko lieliski apliecināja ar savu daudzpusīgo sniegumu uzbrukumā un veiksmīgo spēli aizsardzībā. Džeisons Kids ir NBA visu laiku otrs labākais rezultatīvo piespēļu devējs un otrs labākais bumbu pārtvērējs (abos rādītājos viņš atpaliek vienīgi no Džona Stoktona).