foto: EPA/Scanpix
Japānas beisbolisti Tokijas olimpisko spēļu finālā pārspēj ASV
Japānas beisbolisti priecājas par panākumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 7. augusts, 22:33

Japānas beisbolisti Tokijas olimpisko spēļu finālā pārspēj ASV

Jauns.lv / LETA

Japānas beisbola komanda sestdien izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu, finālā uzvarot ASV, bet amerikānis Edijs Alvaress šo sudraba medaļu pievienoja savai 2014.gadā Sočos izcīnītajai sudraba medaļai ziemas olimpiskajās spēlēs.

Mājinieki finālā uzvarēja ar 2:0.

Bronzas medaļu beisbolā izcīnīja Dominikānas komanda, kas ar 10:6 pārspēja Dienvidkorejas beisbolistus.

Alvaress ir tikai sestais sportists, kurš izcīnījis olimpisko medaļu gan ziemas, gan vasaras spēlēs.

No Tokijas viņš mājās pārvedīs sudraba medaļu beisbolā, bet 2014.gadā Sočos viņš palika otrais šorttrekā.

Pirmais sportists ar šādu sasniegumu bija amerikānis Edijs Īgans, kurš 1920.gadā Antverpenē izcīnīja olimpisko zelta medaļu boksā, bet 1932.gadā Leikplesidā - zelta medaļu bobsleja četriniekiem.

Jākobs Tullins Tamss no Norvēģijas 1924.gadā Šamonī tramplīnlēkšanā izcīnīja sudrabu un arī 1936.gadā Berlīnē ar burāšanas komandu ieguva sudraba medaļu.

Vāciete Krista Lūdinga-Rootenburgera ātrslidošanā izcīnījusi četras olimpiskās medaļas, tostarp 1988.gada Kalgarī ziemas olimpiskajās spēlēs un tā paša gada Seulas vasaras olimpiskajās spēlēs viņa ieguva sudrabu treka riteņbraukšanas sprintā.

Klāra Hjūza no Kanādas arī guvusi panākumus ātrslidošanā, Turīnas, Soltleiksitijas un Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnot četras medaļas, bet Atlantas olimpiskajās spēlēs 1996.gadā iegūstot divas bronzas medaļas šosejas riteņbraukšanas sacensībās.

Lorīna Viljamsa no ASV Londonas olimpiskajās spēlēs uzvarēja 4x100 metru stafetē, bet Atēnās bija otrā 100 metru sprintā, savukārt Sočos izcīnīja sudraba medaļu bobsleja divnieku ekipāžu sacensībās.