foto: Ilmars Znotins/LOK
Smaiļotājs Roberts Akmens spraigā cīņā sasniedz lielo finālu 200 metru distancē
Roberts Akmens jau nodrošinājis vietu olimpisko spēļu astotniekā.
Citi sporta veidi
2021. gada 5. augusts, 03:43

Smaiļotājs Roberts Akmens spraigā cīņā sasniedz lielo finālu 200 metru distancē

Jauns.lv / LETA

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens ceturtdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu A finālu 200 metru sprinta distancē.

Akmens savā pusfinālā finišēja ceturtais, distanci veicot 35,688 sekundēs. Airējuma uzvarētājam Kološam Čizmadiam no Ungārijas viņš zaudēja 0,589 sekundes, bet tuvākie sekotāji bija 0,167 sekundes aiz latviešu sportista muguras.

Deviņas sekundes tūkstošdaļas no airējuma uzvarētāja atpalika brits Laiems Hīts, bet 0,050 sekundes lēnāks bija zviedrs Peters Menings. No otra pusfināla A finālam kvalificējās ungārs Šāndors Totka, itālis Manfrēdi Rica, kā arī spāņi Karloss Arevalo un Sauls Kravioto.

Finālam kvalificējās pa četriem ātrākajiem smaiļotājiem no katra pusfināla. Akmens pusfinālos uzrādīja septīto labāko rezultātu.

Roberts Akmens iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens trešdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu pusfinālu 200 metru sprinta distancē.

gallery icon
28

A fināls sāksies plkst.5.42 pēc Latvijas laika.

Priekšsacīkstēs 200 metru distancē piedalījās 25 sportisti. Uzreiz pusfinālam kvalificējās divi labākie sportisti no katra airējuma, Akmenim savā braucienā finišējot otrajam. No visiem priekšsacīkšu dalībniekiem Akmenim bija 12. labākais rezultāts.

Akmens ir 2019.gada pasaules U-23 čempionāta uzvarētājs, bet tajā pašā gadā pieaugušo konkurencē viņš pasaules meistarsacīkstēs ieņēma 19.vietu.

Nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.