foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Neretnieks un Valūrs jāšanas sportā olimpisko sacensību konkūrā izcīna 23. vietu
Kristaps Neretnieks un Valūrs vien dažus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm sāka trenēties kopā.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. augusts, 13:55

Neretnieks un Valūrs jāšanas sportā olimpisko sacensību konkūrā izcīna 23. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportists Kristaps Neretnieks trešdien Tokijas olimpiskajās spēlēs jāšanas sportā fināla sacensībās konkūrā ar zirgu Valour nopelnīja 13 soda punktus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neretnieks ar Valūru startēja kā 11. no 30 dalībniekiem.

Neretnieks ar Valūru piedalās Tokijas olimpisko spēļu konkūra finālā

Latvijas sportists Kristaps Neretnieks trešdien Tokijas olimpiskajās spēlēs jāšanas sportā fināla sacensībās konkūrā ar zirgu Valūru nopelnīja 13 soda punktus ...

gallery icon
21

Distances sākumā zirgs aizskāra vienu no šķēršļiem, to nogāžot. Distances vidū šaurā vietā divu šķēršļu kombinācijā tika nogāzts otrais, bet beigu daļā no zirga pakaviem cieta arī dēlītis virs šķēršļa ar uzgleznotu ainavu.

Kristaps Neretnieks un Valūrs olimpisko spēļu konkūra priekšsacīkstēs

Latvijas sportists Kristaps Neretnieks otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs jāšanas sportā kvalifikācijas sacensības konkūrā ar zirgu Valūrs veica bez soda punktiem ...

gallery icon
20

Papildus 12 soda punktiem vēl viens soda punkts tika nopelnīts par neiekļaušanos laika limitā. Neretnieks ar Valūru distanci veica 88,75 sekundēs, par 75 sekundēm pārsniedzot laika limitu.

Neretnieka zirgs arī dodas uz Tokiju ar lidmašīnu

Latviešu talantīgā jātnieka Kristapa Neretnieka zirga Valour ceļš uz Tokiju sākās jau 17. jūlijā, kad no mājas bāzes Vācijā, Herzlake ...

gallery icon
8

Tobrīd Neretnieks ierindojas astotajā vietā desmit distanci beigušo sportistu konkurencē, bet pēc visu sportistu finiša ierindojās 23. vietā 25 finišējušo vidū.

Jātnieks Neretnieks un svarcelšanas treneris Ščerbatihs dodas uz Tokiju

Jātnieks Kristaps Neretnieks un svarcelšanas treneris Viktors Ščerbatihs dodas uz Tokiju.

gallery icon
26

Grūtajā šķēršļu distancē par pirmo sportistu, kurš veica distanci bez soda punktiem, kļuva zviedrs Henriks von Ekermans, bet kopumā distanci bez soda punktiem veica seši jātnieki, kuri pārlēkšanā noteica medaļu ieguvējus. Viņu vidū bija trīs zviedri.

Visi seši pārlēkšanu beidza bez soda punktiem, visu izšķirot distances veikšanas ilgumam.

Par olimpisko čempionu kļuva Lielbritānijas pārstāvis Bens Mārs, kurš ar zirgu Explosion W ātrāko laiku uzrādīja uzrādīja arī kvalifikācijā, distanci beidzot bez soda punktiem. Viņš pārlēkšanā distancē uzturējās 37,85 sekundes.

Sudrabu izcīnīja zviedrs Peders Fredriksons, kurš ar zirgu All In finišēja 38,02 sekundēs, bet bronzu - Nīderlandes pārstāvis Maikels van der Fleutens, kurš distancē ar zirgu Beauville Z pavadīja 38,90 sekundes, par 0,81 sekundi apsteigdams von Ekermanu.

Sacensības konkūrā uzsāka 73 sportisti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās