foto: EPA/Scanpix
Kubietis Lopess kļūst par divkārtējo olimpisko čempionu boksā
Kubas bokseris Arlens Lopess.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. augusts, 12:08

Kubietis Lopess kļūst par divkārtējo olimpisko čempionu boksā

Jauns.lv / LETA

Kubas bokseris Arlens Lopess trešdien kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu boksā, Tokijas olimpisko spēļu finālā pussmagā svara bokseriem pārspējot britu Bendžaminu Vitekeru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kubietis pirms pieciem gadiem tika kronēts par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu svara kategorijā līdz 75 kilogramiem, bet trešdien Tokijā viņš triumfēja svara kategorijā no 75 līdz 81 kilogramam.

28 gadus vecais Lopess fināla cīņā bija agresors un acīmredzami labāks bokseris visos trīs raundos, un viņš uzvarēja ar 4:1 pēc punktiem.

Pēc tam, kad tika pasludināts par uzvarētāju, kubietis nokrita ceļos un sita pie grīdas, bet 24 gadus vecais brits ātri pameta ringu, ar rokām aizklājot seju.

Bronzas medaļas šajās sacensībās izcīnīja Lorens Berto Alfonso-Domingess no Azerbaidžānas un Krievijas Olimpiskās komitejas komandas pārstāvis Imams Hatajevs, kuri svētdien pusfinālā zaudēja attiecīgi Lopesam un Vitekeram.

Tokijas olimpiskajās spēlēs boksa sacensībās Kuba ir ieguvusi divas no trim līdz šim izcīnītajām zelta medaļām. Trešo ieguva Japāna.

Otrdien Roniels Iglesiass uzvarēja fināla cīņā svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu pievienojot Londonā 2012. gadā izcīnītajai, kā arī 2008.gadā Pekinā iegūtajai bronzas medaļai.

Sieviešu sacensībās svara kategorijā līdz 57 kilogramiem otrdien uzvarēja mājiniece Sena Irie.