foto: Facebook/ Optibet Virslīga
RFS ar pārliecinošu uzvaru pār "Metta" atgūst vadību Latvijas futbola virslīgā
Futbols
2021. gada 1. augusts, 22:22

RFS ar pārliecinošu uzvaru pār "Metta" atgūst vadību Latvijas futbola virslīgā

Jauns.lv / LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien RFS Rīgā sagrāva "Metta" un atguva līdera pozīcijas turnīra tabulā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēle Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā beidzās ar rezultātu 4:1 (2:0).

16.minūtē rezultātu atklāja Tomislavs Šaričs, bet 42.minūtē RFS pārsvaru dubultoja Emersons Santana.

Otrjā puslaikā abas komandas veica vairākas spēlētāju nomaiņas, un 68.minūtē "Metta" labākais vārtu guvējs ir Lūkass Vapne samazināja rezultāta starpību. Tomēr 84.minūtē divu vārtu pārsvaru RFS komandai ar soda sitienu atjaunoja Petrs Marešs, kurš 91.minūtē guva arī ceturtos RFS vārtus.

RFS pēdējo spēli virslīgā aizvadīja pirms nedēļas, viesos ar 2:1 pārspējot Jūrmalas "Spartaku". Pirms tam RFS virslīgas spēlē nākamajā dienā pēc Jāņiem bija spiesta pārtraukt desmit uzvaru sēriju, ar 1:2 zaudējot "Valmieras" komandai.

Toties rīdzinieki jūlijā aizvadīja četras UEFA Konferences līgas spēles, pārvarot divas kausa izcīņas kvalifikācijas kārtas. Vispirms tika pieveikts Fēru salu "Klaksvik" (2:3, 4:2 pagarinājumā), pēc tam - Ungārijas komandu Felčutas "Puskas Akademia" (3:0, 2:0).

"Metta" jūlijā aizvadīja četras spēles. Pēc 0:3 zaudējuma pret "Spartaku" ar 7:0 tika sagrauta "Noah Jurmala", bet pēc tam ar 1:3 zaudēts "Daugavpilij" un ar 0:1 - "Riga".

Šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē "Metta" sagādāja pārsteigumu, spēlējot ar RFS 3:3, taču otrajā ar 3:0 pārāka bija RFS.

Jau ziņots, ka 19.kārtas pirmajā mačā sestdien "Valmiera" mājās ar 2:1 pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Otrā svētdienas spēlēs starp Daugavpils "Noah Jurmala" un "Liepāju" daugavpiliešiem jau piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3, kas atspoguļojas arī turnīra tabulā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Virslīgā pirmo vietu ar 46 punktiem 18 dueļos ir atguvusi RFS, otrā ar 44 punktiem 19 spēlēs ieņem "Valmiera", 41 punkts ir "Riga" 19 spēlēs. Aiz pirmā trijnieka ar 31 punktu 17 mačos ir "Liepāja", kam seko "Daugavpils" ar 27 punktiem 18 cīņās un "Spartaks" ar 24 punktiem 20 spēlēs. 18 punkti 21 mačā ir "Metta", bet "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīra tiešraides pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.