foto: LFF
Daugavpils "Noah Jurmala" futbola klubs aptur dalību virslīgā
Futbols
2021. gada 23. jūlijs, 23:18

Daugavpils "Noah Jurmala" futbola klubs aptur dalību virslīgā

Jauns.lv / LETA

Daugavpils "Noah Jurmala" futbola klubs aptur dalību "Optibet" virslīgā, piektdien ziņo Latvijas futbola federācija (LFF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojumā teikts, ka "Noah Jurmala" kluba vadība piektdien informējusi LFF, ka tiek apturēta kluba dalība gan klasiskā futbola, gan telpu futbola Latvijas čempionāta augstākajā līgā, kas nozīmē "Noah Jurmala" izstāšanos no "Optibet" virslīgas čempionāta.

Līdz ar to sestdien paredzētā čempionāta spēle starp "Noah Jurmala" un "Daugavpili" ir atcelta.

LFF vēsta, ka čempionāta turpmāko spēļu precizētais kalendārs tiks publicēts drīzumā.

LFF piebilst arī, ka virslīgas dublieru čempionātā dalību neturpinās "Noah Jurmala-2" komanda. Arī šo sacensību precizētais kalendārs būs pieejams vēlāk.

Neilgi pirms LFF paziņojuma portāls "Delfi" publicēja tā rīcībā nonākušo "Noah Jurmala" 23.jūlija iesniegums LFF, argumentējot izstāšanos ar nespēju cīnīties pret LFF vēlmi iznīcināt klubu.

"Es jūs apsveicu, es apturu kluba dalību gan klasiskā futbola, gan telpu futbola Latvijas čempionāta augstākajā līgā," tā beidzas portāla "Delfi" publicētais Aleksandra Jakubovska iesniegums LFF.

Jau ziņots, ka svētdien nenotika paredzētā "Valmieras" un "Noah Jurmala" spēle, jo dažādu sastāva problēmu dēļ viesu vienība nevarēja nodrošināt spēlei 11 futbolistus.

Pēdējais piliens bija LFF divas dienas pirms spēles pieņemtais lēmums "Noah Jurmala" sastāvā, kura pieteikumā iepriekšējā mačā pret "Metta" bija vien 11 futbolisti, diskvalificēt vēl divus vienības spēlētājus.

Par to Valmieras klubam tika piešķirta uzvara ar 3:0, bet Daugavpils vienībai - zaudējums un 700 eiro sods.

"Noah Jurmala" un LFF pretstāvei vēsture ir jau kopš sezonas sākuma.

Jūlija pirmās dekādes beigās LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja, konstatējot tiešu dalību spēles rezultāta apzinātā manipulēšanā, uz gadu diskvalificēja "Noah Jurmala" spēlētājus - serbu Bojanu Kneževiču, Ofosu Apiju no Ganas un ukraini Oleksiju Babirju.

LFF DK 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas "Noah Jurmala" (faktiski - Daugavpils "Lokomotiv") komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Aprīlī klubs pret LFF un tās komisijām iesniedza prasību Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā. Arbitrāžas tiesas pagaidu lēmums paredzēja komandai provizoriski piešķirt licenci startam virslīgā.

CAS lēmuma īsajā versijā, ko aģentūrai LETA 14.jūlijā nosūtīja kluba vadītājs Aleksandrs Jakubovskis, teikts, ka kluba apelācija ir daļēji apmierināta.

CAS lēmusi, ka klubs tiek brīdināts par LFF klubu licencēšanas noteikumu turpmākajiem pārkāpumiem un tam jāsamaksā LFF 1400 eiro liels naudas sods, bet jāsaglabā A licence.

Arbitrāžas tiesas lēmumā arī teikts, ka lietas izskatīšanas izmaksas jāsedz LFF. Pārējās izmaksas katra puse sedz atsevišķi.

Tomēr ne tikai ar LFF sanākušas nesaskaņas Daugavpils klubam. Sākotnējais kluba investors no Armēnijas holdings "Noah" komandu pameta pirms sezonas, vēlāk paziņojot, ka pieliks visas pūles, lai "Optibet" futbola virslīgas vienība Daugavpils "Noah Jurmala" pēc iespējas ātrāk pārtrauktu lietot uzņēmuma zīmolu.

Tāpat jūnija beigās viesnīcas "Best Hotel" direktors Daniels Ter-Sarkisovs adresēja LFF un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijai (LVRA) atklātu vēstuli par Daugavpils kluba, viņaprāt, krāpniecisku rīcību, apliekot parādā viesnīcai apmēram 10 000 eiro.

"Noah Jurmala" ir jau otrais klubs, kurš izstājas no virslīgas čempionāta šajā sezonā.

Jūnija vidū savu dalību no čempionāta atsauca arī "Ventspils", to argumentējot ar nespēju nodrošināt komandas turpmāku finansēšanu un uzturēšanu.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 35 punktiem 17 spēlēs ieņem "Riga". RFS ir 34 punkti 14 dueļos, bet "Valmierai" 32 punkti 15 mačos. Aiz pirmā trijnieka ar 22 punktiem 14 mačos ir "Liepāja", kam seko "Daugavpils" ar 21 punktu un "Spartaks" ar 18 punktiem 16 cīņās. Septīto vietu ar 12 punktiem 17 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem 13 spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.