foto: Edijs Pālens/LETA
Rolands Šmits nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa priekškvalifikācijā
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Rolands Šmits.
Basketbols
2021. gada 20. jūlijs, 16:14

Rolands Šmits nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa priekškvalifikācijā

Jauns.lv / LETA

Rolands Šmits nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas vīriešu valstsvienība pagājušajā nedēļā sāka gatavoties no 7. līdz 13. augustam Rīgā paredzētajam 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram.

LBS ziņo, ka veselības stāvoklis valstsvienības darbā neļauj iesaistīties Šmitam, kurš nepagūs pienācīgi sagatavoties oficiālajām spēlēm. Savukārt treniņā gūtā pēdas savainojuma dēļ no ierindas izgājis Aigars Šķēle. Valstsvienībai pievienojies Mareks Mejeris.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25. jūlijā Saldū) un Slovākijas (1. augustā Valmierā) izlasēm.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11. augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25.jūlijā) un Slovākijas (1.augustā) izlasēm.

Latvijas izlases kandidāti dalībai 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Mareks Mejeris, Andrejs Gražulis, Klāvs Čavars, Mārtiņš Meiers, Verners Kohs, Anrijs Miška, Rinalds Mālmanis.