foto: Handout Photo-USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ Vida Press
Milānas-Kortīnas olimpisko spēļu programmā būs arī slēpošanas alpīnisms
Slēpošanas alpīnisms ir slēpošanas disciplīna, kas iekļauj kāpšanu kalnā ar slēpēm vai tās nesot līdzi, ja noteiktajā trases posmā nevar pārvietoties ar slēpēm.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. jūlijs, 16:06

Milānas-Kortīnas olimpisko spēļu programmā būs arī slēpošanas alpīnisms

Jauns.lv / LETA

2026. gada Milānas-Kortīnas ziemas olimpisko spēļu programmā iekļauts slēpošanas alpīnisms, otrdien tika lemts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā.

Slēpošanas alpīnisms ir slēpošanas disciplīna, kas iekļauj kāpšanu kalnā ar slēpēm vai tās nesot līdzi, ja noteiktajā trases posmā nevar pārvietoties ar slēpēm. Šī sporta veida saknes meklējamas Alpu reģionos.

Slēpošanas alpīnisms ir izplatīts tūristu un atpūtnieku vidū, sporta veids ir populārs Itālijā un sācis savu attīstības ceļu arī citur Eiropā.

2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs slēpošanas alpīnismā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti - pa diviem vīriešiem un sievietēm sprintā un individuālajā distancē un viens jauktajā stafetē. Šajās piecās disciplīnās sportisti sacentās 2020. gada Lozannas jaunatnes olimpiskajās spēlēs.

Plānots, ka katrā dzimuma grupā startēs pa 24 sportistiem.

Milānas-Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus renes sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

2022. gada ziemas olimpiskās spēles norisināsies Pekinā.