foto: Edijs Pālens/LETA
Kaspars Bērziņš karjeru turpinās Lietuvas bronzas medaļniecē Panevēžas "Lietkabelis"
Pieredzējušais Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kaspars Bērziņš.
Basketbols
2021. gada 20. jūlijs, 12:11

Kaspars Bērziņš karjeru turpinās Lietuvas bronzas medaļniecē Panevēžas "Lietkabelis"

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušais latviešu centra spēlētājs Kaspars Bērziņš karjeru turpinās Lietuvas komandā Panevēžas "Lietkabelis", informē klubs.

35 gadus vecais Bērziņš iepriekšējās trīs sezonas pēc kārtas ar nelieliem pārtraukumiem pārstāvējis Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandu "Ogre". Aizvadītajā sezonā viņš piedalījies deviņos apvienotās līgas mačos, kuros vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu.

Decembrī viņš pārcēlās uz Lietuvas augstākās līgas (LKL) klubu "Šiauliai", kura sastāvā 23 spēlēs caurmērā guva 11,7 punktus un izcīnīja 4,7 bumbas zem groziem. Bērziņš tālmetienus realizēja ar 35,9% precizitāti.

Ārzemēs viņš spēlējis Krievijas vienībās Saratovas "Avtodor", "Ņižņij Novgorod", Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ" un Samāras "Krasnije kriļja", kā arī Spānijas komandās Kompostelas "Obrodoira Monbus", Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un "Caceres".

Latvijā Bērziņš pārstāvējis arī "VEF Rīga", Rīgas "Skonto", "ASK Rīga" un "Barons"/LMT krāsas. Viņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu.

Latvijas valstsvienībā Bērziņš laukumā devies 122 mačos, kuros vidēji guvis 8,9 punktus un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas. Centra spēlētājs piedalījies divos Eiropas čempionāta finālturnīros.

"Lietkabelis" aizvadītajā LKL sezonā ieņēma trešo vietu regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā izcīnīja bronzu. Nākamsezon Lietuvas komanda spēlēs ULEB Eirokausā, kur ielozēta vienā grupā ar Rodiona Kuruca un Artūra Žagara pārstāvētajām vienībām.