foto: AFP/Scanpix
Olimpisko spēļu rīkotāji īpaši piedomājuši, lai Tokijā seksa nebūtu
Olimpiskā ciemata gultas spēj izturēt ne vairāk kā 200 kilogramu svara, turklāt tās saplīsīs pie asākām un enerģiskākām kustībām.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. jūlijs, 21:23

Olimpisko spēļu rīkotāji īpaši piedomājuši, lai Tokijā seksa nebūtu

Jauns.lv

Covid-19 pandēmijas ēnā notiekošās Tokijas Olimpiskās spēles krietni atšķirsies no ierastajiem četrgades lielākajiem sporta svētkiem, ne vien tāpēc, ka līdz tiem bija jāgaida pieci gadi, bet arī dažādu ierobežojumu dēļ.

Kā portālam Jauns.lv iepriekš atklāja Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas Tokijā vadītājs Kārlis Lejnieks, par to, cik ļoti un cik precīzi tiks ievēroti 70 lappušu biezie ierobežojumu noteikumi, būs skaidrs tikai olimpisko spēļu laikā, tomēr jebkādiem aizliegumiem nevajadzētu īpaši iespaidot sportistu sniegumu, jo pēdējo divu gadu laikā visi ir pieraduši sacensībām “burbuļos”.

Covid-19 gadījumi

Japānas olimpisko spēļu organizatori un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir atkārtoti apņēmusies aizvadīt drošas spēles visiem dalībniekiem un Japānas pilsoņiem, balstoties uz stingriem Covid-19 pretpasākumiem. Olimpiādē samazināts ārvalstu dalībnieku, apkalpojošā personāla un brīvprātīgo skaits. Tokijas olimpiādes rīkotāji lēš, ka apmēram 80 procenti dalībnieku jau būs vakcinēti pret Covid-19, bet Latvijas delegācijā vakcinēto apjoms varētu sasniegt pat 90 procentus.  Katram spēlēs iesaistītajam ik dienu tiks veikti Covid-19 testi, arī tiem, kuri ir vakcinējušies. Olimpiskie noteikumi aizliedz dziedāt, turklāt teju visur būs jānēsā sejas aizsargmaska. Bez tās sportisti drīkstēs tikai ēst, trenēties, piedalīties sacensībās un gulēt.

Pirmie Latvijas olimpieši izlido uz Tokiju

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdās Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve ...

gallery icon

Spēles vēl nav sākušās, bet vairāk pozitīvi Covid-19 testi konstatēti gan cilvēkiem, kas ieradušies Tokijā, gan bijuši ceļa jūtīs uz turieni. Tāpat fiksēts pirmais Covid-19 gadījums arī olimpiskajā ciematā.

Seksam – nē!

Izsargājoties no Covid-19, pieņemti arī daži citi lēmumi. Viens no tiem – olimpisko spēļu populārāko suvenīru – prezervatīvu – izsniegšanu sportistiem vien, pametot olimpisko ciematu. Iepriekšējos gados no miljoniem šo suvenīru bija milzīga piekrišana. Turklāt liela daļa nemaz netika pārvestas mājās, bet gan to funkcionalitāte pārbaudīta turpat – olimpisko spēļu norises vietā. Šoreiz tas īsti nebūs iespējams, jo nebūs ne prezervatīvu, ne atļauts tikties ar citu valstu sportistiem, ne arī olimpiskā ciemata gultas spētu izturēt divu cilvēku seksuālās izpriecas.

Olimpisko un paralimpisko spēļu ciemats Tokijā

gallery icon

Olimpiskā ciemata gultas veidotas no īpaši izturīga un viegla kartona. Savukārt matrači ir no polietilēna materiāla. Tās spēj izturēt 200 kilogramu svaru un tajās nav atļauts veikt straujas kustības. Daži olimpisko spēļu dalībnieki šādas gultas skaidro ar vēl vienu pamudinājumu nenodarboties ar seksu.

Gultas pēc Olimpiādes tiks pārstrādātas par papīru, bet matrači par jauniem plastmasas produktiem. Šīs būs pirmās olimpiskās spēlēs, kurās gultas un to piederumi būs ražoti no videi draudzīgiem materiāliem, kurus iespējams atkārtoti pārstrādāt

Olimpiskais ciemats sastāv no 23 ēkām, tā iepirkšanās zonā ir bankomāts, ķīmiskā tīrītava, pasts, banka un kurjeru lete. Paredzēts, ka dzīvojamais komplekss pēc olimpiskajām spēlēm tiks pārveidots dzīvokļos.

Citi ierobežojumi

Ārvalstu sportistiem pēc sacensību beigām Japāna būs jāpamet 48 stundu laikā, bet ierasties olimpiskajā ciematā ar negatīviem Covid-19 testiem ļauts ne vairāk kā piecas dienas pirms pašu sacensībām. Tāpat nebūs ļauts doties pilsētas ielās un iepazīt Tokijas naktsdzīvi. Spēļu rīkotāji ilgu laiku lauza šķēpus par alkohola pieejamību spēļu laikā. Pieņemts Zālamana lēmums – alkoholiskos dzērienus privātās telpās varēs lietot, taču to tirdzniecība olimpiskajā ciematā nenotiks. Tātad tiem, kas piecgades galvenajam startam svītru vēlēsies pārvilkt ar kādu mēriņu, par to būs jāpadomā iepriekš.

Latvijas olimpieši VIP terminālī gaida lidmašīnu uz Tokiju

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdās Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve ...

gallery icon

Sportistiem ir ieteikts pavadīt pēc iespējas mazāk laika ēdamzālē un citās sabiedriskās vietās, vismaz reizi pusstundā vēdināt telpas. Lielākajā daļā sportistiem atvēlēto numuru būs divas gultas un koplietošanas zona. Katras valsts delegācijai pašai būs jāizlemj, kuri sportisti dzīvos vienā istabiņā. Sportisti nedrīkst apskauties, sarokoties vai apciemot viens otru uzturēšanās vietās, bet ārpus saviem viesnīcas numuriem būs jānēsā sejas maskas.

Tokijā sporta arēnu tribīnēs nebūs atļauts atrasties līdzjutējiem, tomēr arī tad, ja viņi būtu – nekāda bļaušana, svilpšana, dziedāšana, atbalstot savus favorītus, viņiem būtu liegta. Atliktu tikai applaudēt.

Svinīgā pasākumā nosauc Latvijas Olimpiskās komandas karognesēju

Svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pie pieminekļa Oskaram Kalpakam pretī Latvijas Olimpiskajai komitejai tika prezentēta Latvijas Olimpiskā komanda "Tokija 2020" startam ...

gallery icon

Sākotnēji Tokijas olimpiskās spēles bija paredzēts aizvadīt no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam, taču Covid-19 pandēmijas dēļ 2020. gada martā tika pieņemts lēmums spēles pārcelt gadu vēlāk. Šī ir pirmā reize, kad ar karu nesaistītu apstākļu dēļ spēles tika pārceltas. 1916. gada vasaras spēles tika atceltas Pirmā pasaules kara dēļ, tāpat kā Otrā pasaules kara dēļ – vasaras un ziemas spēles 1940. un 1944. gadā.