foto: Twitter
Jūrmalas "Spartaks" futbola klubā atgriežas vārtsargs Lazarevs
Vladislavs Lazarevs atgriešas Jūrmalas "Spartakā".
Futbols
2021. gada 17. jūlijs, 16:47

Jūrmalas "Spartaks" futbola klubā atgriežas vārtsargs Lazarevs

Jauns.lv / LETA

Pirms sestdienas cīņas "Optibet" Latvijas futbola virslīgā par vārtsarga Vladislava Lazareva pievienošanos savā "Twitter" kontā paziņoja Jūrmalas "Spartaks".

"Spartaks" komanda sestdien, plkst.18, Slokas stadionā uzņems čempionvienību "Riga".

"Priecājamies informēt par vārtsarga Lazareva atgriešanos "Spartakā". Viņš mūsu komandā spēlēja 2016. un 2017. gadā," vēsta ieraksts kluba "Twitter" kontā.

Šo sezonu Lazarevs aizvadīja citā Latvijas klubā "Ventspils", taču pēc šīs komandas atsaukšanas no virslīgas čempionāta vārtsargs palika bez darba.

Astoņās cīņās Lazarevs vārtos stāvēja 672 minūtes, ielaižot 11 "golus".

Lazarevs 2020.gada sezonā pārstāvēja bronzas medaļnieci "Valmieru", kuras rindās aizvadīja sešas spēles, vidēji mačā ielaižot 1,83 bumbas. Vēl sezonu iepriekš viņš "Valmieras" komandas rindās kopumā piedalījās 32 mačos.

Vārtsargs "Valmiera" klubam pievienojās 2019.gada martā, kad pārnāca no Itālijas pēc spēka ceturtās līgas komandas "Pomigliano". Tāpat viņš karjeras laikā pārstāvējis Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene 2005" un "Skonto 2" vienības.

Aizpērnā gada septembrī viņš debitēja pieaugušo izlasē, bet iepriekš ir spēlējis arī dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs.

Jau ziņots, ka "Spartaka" pieteikumā atgriezies arī Latvijas izlases aizsargs Mārcis Ošs, kurš iepriekšējo sezonu bija izīrēts Šveices superlīgas klubam "Lugano".

Virslīgas kopvērtējuma tabulā "Spartaks" ar 15 cīņās iekrātiem 18 punktiem ieņem sesto vietu.

Tikmēr Latvijas čempione futbolā "Riga" papildinājusi sastāvu ar Marokas pussargu Karimi Lukili, kamēr Vladimirs Kamešs izgājis rehabilitāciju un atgriežas komandā, informē klubs.

"Riga" parakstījusi līgumu ar 24 gadus veco Marokas pussargu, kurš iepriekšējā sezonā Nīderlandes pēc spēka otrajā līgā guva deviņus vārtus.

Lukili, kurš ir dzimis 1997. gada 28. aprīlī Nīderlandes pilsētā Hāgā. var spēlēt kreisās malas un uzbrūkošā pussarga pozīcijā. Profesionālā futbolista karjeru viņš uzsāka 2016. gadā, pārstāvot "Utrecht" otro vienību Nīderlandes pirmajā līgā, kas pēc spēka ir otrā valstī.

"Utrecht II" komandā Lukili spēlēja divas sezonas, 2017./2018. gada sezonā aizvadot 31 spēli, gūstot divus vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlējot.

Nākamo sezonu viņš aizvadīja Marokas vienībā Osimas "Chabab Rif".

2019./2020. gada sezonā pussargs atgriezās Nīderlandē, spēlējot pēc spēka trešajā līgā Roterdamas "Sparta" U-21 komandā un 15 spēlēs gūstot piecus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējot.

Iepriekšējo sezonu Lukili pavadīja Helmondas "Sport" komandā Nīderlandes pēc spēka otrajā līgā. 37 spēlēs pussargs guva deviņus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

"Kamešs noslēdzis rehabilitāciju Slovēnijā un atgriežas Rīgā. Gaidām Viņu atpakaļ laukumā," vēsta ieraksts kluba "Twitter" vietnē.

Jau ziņots, ka jūnija vidū Kamešam Slovēnijā veiksmīgi tika veikta ceļgala operācija pēc savainojuma gūšanas Latvijas izlases treniņnometnē.

Jau ziņots, ka piektdien klubs paziņoja par sastāva papildināšanu ar Latvijas izlases pussargu Alekseju Saveļjevu un ukraiņu pussargu Juriju Vakulko.

"Riga" virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu, no līderes RFS atpaliekot par diviem punktiem, taču sīvākie konkurenti no galvaspilsētas aizvadījuši par diviem mačiem mazāk. Uz starptautiskās skatuves "Riga" sezonu turpinās UEFA Konferences līgas kvalifikācijā.