foto: AP/Scanpix
Ar krūti barojoša kanādiešu basketboliste pirms olimpiskajām spēlēm nonākusi strupceļā
Basketboliste Kima Gošē
Basketbols
2021. gada 25. jūnijs, 23:39

Ar krūti barojoša kanādiešu basketboliste pirms olimpiskajām spēlēm nonākusi strupceļā

Jauns.lv

Kanādiešu basketboliste Kima Gošē vēlas pārstāvēt savu valsti nākamajā mēnesī gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet šobrīd viņa ir arī māte trīs mēnešus vecam zīdainim, raksta CNN. Pasākuma organizatoru noteikumi sportisti iedzinuši strupceļā.

Savā šonedēļ publicētajā "Instagram" videoklipā Gošē norāda, ka nevar ieņemt abas lomas - būt olimpisko spēļu dalībniece un māte, jo "Tokija pateikusi "nē" draugiem un ģimenei bez izņēmumiem".

Gošē saka, ka viņai nav atļauts vest līdzi uz spēlēm savu trīs mēnešus veco meitu Sofiju.

"Viss, ko es jebkad esmu vēlējusies no savas basketbolistes karjeras, ir pārstāvēt Kanādu olimpiskajās spēlēs," sacīja 37 gadus vecā Gošē. "Pagājušajā gadā mēs ar komandu kvalificējāmies Tokijas olimpiskajām spēlēm."

Šobrīd sievietei esot jāizlemj, vai būt ar krūti barojošai mammai, vai arī pārstāvēt valsti olimpiskajās spēlēs.

Paziņojumā CNN Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sacīja, ka "ir ļoti maz ticams, ka Covid-19 pandēmijas dēļ iekļūšana Japānā šovasar tiks garantēta neakreditētiem cilvēkiem no ārzemēm". SOK norāda, ka par delegāciju sastāvu ir atbildīgas Nacionālās Olimpiskās komitejas, un SOK apzinās, ka daļai no tām ir jāizskata sportistu lūgumi ņemt līdzi bērnus.

Gošē Kanādas sieviešu basketbola izlasē spēlē kopš 2001. gada. Savulaik viņa palīdzēja komandai kvalificēties arī 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kas bija pirmais olimpiskais turnīrs Kanādas basketbolā kopš 2000. gada.

Kanādas Olimpiskā komiteja norādījusi CNN, ka vērsusies pie olimpisko spēļu organizatoriem ar lūgumu rast iespēju ar Gošē Japānā kopā uzturēties arī viņas vīram un zīdainim.