foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaules visu laiku ātrākais cilvēks Useins Bolts kļuvis par tēvu dvīņiem, kuriem doti ļoti interesanti vārdi
Pasaules sporta leģenda Useins Bolts.
Citi sporta veidi
2021. gada 21. jūnijs, 15:02

Pasaules visu laiku ātrākais cilvēks Useins Bolts kļuvis par tēvu dvīņiem, kuriem doti ļoti interesanti vārdi

Jauns.lv

Sportista karjeru noslēgušais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts Tēva dienā (ASV un daudzviet pasaulē to svin jūnija vidū) sociālajos tīklos padalījies ar burvīgu ģimenes attēlu, kurā redzama viņa mīļotā sieviete un pāra trīs bērni, ieskaitot jaundzimušos dvīņu puisīšus.

Par pasaules visu laiku ātrāko cilvēku dēvētais Bolts savā “Instagram” kontā 20. jūnijā publicēja attēlu ar mīļoto sievieti Kasi Benetu, viņu gadu veco meitiņu Olimpiju un jaundzimušajiem dvīņiem, kuri nosaukti par Tanderu un Senleo. Dvīņu precīzs dzimšanas datums gan netiek minēts.

Šo pašu attēlu savos sociālo tīklu kontos ievietojusi arī trīs bērnu māmiņa Kasi Beneta, kura ar šo bildi apsveikusi Useinu Tēva dienā, piebilstot, ka viņš ir šīs ģimenes pamats un labākais tētis visiem mūsu mazajiem.

Interesanta šķiet vārdu izvēle abiem jaundzimušajiem, jo Senleo (angliski - St. Leo) ir Useina vidējais vārds, kas tulkojumā nozīmē svētais Leo. Tikmēr otrs mazulis nosaukts par Tanderu (angliski - Thunder), kas tulkojumā nozīmē “pērkons”, bet, saliekot kopā ar uzvārdu, būtu tulkojams kā “zibens spēriens”. Iespējams, šāda vārda izvēlē pie vainas bijusi Useina Bolta viena no iesaukām – "Lightning Bolt" – kas tulkojumā no angļu valodas būt “zibens bulta”.

Useina Bolta ģimenes māja Jamaikas ziemeļrietumos

Viens no pasules slavenākajiem sportistiem izcilais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts nereti ir pierādījis, ka ir pavisam parasts cilvēks, kurš vienkārši ...

gallery icon

34 gadus vecais Bolts nepiedalīsies šī gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, jo 2017. gadā noslēdza savu vieglatlēta karjeru. Vēlāk viņš izmēģināja veiksmi futbolā, tomēr 2019. gadā pilnībā lika punktu savām sportista gaitām.

Astoņkārtējais olimpiskais čempions Useins Bolts ir pasaules rekordists 100 un 200 metru sprinta disciplīnās. Viņš karjeras laikā 11 reizes kļuvis par pasaules čempionu, astoņas reizes labojis pasaules rekordus un pamatoti tiek uzskatīts par visu laiku ātrāko cilvēku.