foto: LOK
Lejnieks uzdevis LOV vadītājai noskaidrot Ikaunieces gatavību startiem Tokijā
Laura Ikauniece
Citi sporta veidi
2021. gada 14. jūnijs, 16:31

Lejnieks uzdevis LOV vadītājai noskaidrot Ikaunieces gatavību startiem Tokijā

Jauns.lv

Latvijas olimpiskās komandas (LOK) vadītājs Kārlis Lejnieks ir uzdevis Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītājai Līgai Cīrulei noskaidrot vadošās Latvijas vieglatlētes Lauras Ikaunieces gatavību startiem Tokijas olimpiskajās spēlēs.

LOK vadītājs Lejnieks nācis klajā ar šādu ziņu, ņemot vērā Ikaunieces ilgo rehabilitācijas procesu pēc gūtajām traumām un operācijas.

Ikauniecei pērn decembrī tika veikta ceļgala skrimšļa operācija. 

Vēlāk sportiste uzsāka rehabilitācijas procesu, par ko tolaik pastāstīja arī sīkāk. "Tikko nokāpu no kruķiem," februārī stāstīja Ikauniece, kura ar kruķiem bija spiesta pārvietoties pēdējās astoņas nedēļas. "Jāmācās staigāt no jauna. Šobrīd to daru ar fizioterapeita plānu, stiprinot muskulatūru."

Zināms, ka Ikauniecei pēdējās sacensības aizvadīja 2019.gadā, piedaloties Eiropas čempionātā telpās Glāzgovā. Tur viņa finišēja 5. vietā.

Ikauniece ir viena no Latvijas lielākajām cerībām gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spītējot veselības likstām, Laura spēja izcīnīt augsto ceturto vietu septiņcīņas sacensībās, sasniedzot Latvijas sportistu labāko rezultātu četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Laura Ikauniece-Admidiņa Rio izcīna ceturto vietu

gallery icon
22