foto: LETA
Norvēģi pārspēj Itāliju un izcīna pirmo uzvaru pasaules čempionātā hokejā
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Itālijas un Norvēģijas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Hokejs
2021. gada 23. maijs, 15:10

Norvēģi pārspēj Itāliju un izcīna pirmo uzvaru pasaules čempionātā hokejā

LETA

Norvēģijas hokeja izlasei svētdien savā otrajā 2021.gada pasaules čempionāta spēlē izdevās uzvarēt B grupas pastarīti Itāliju.

Norvēģija B grupas otrajā spēlē ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Itāliju, kas cietusi divas neveiksmes.

"Hat-trick" uzvarētāju labā nopelnīja Matīass Treteness, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm Erlendam Lesundam un Tobiasam Lindstromam.

Daniels Franks vienīgos Itālijas izlases vārtus guva aptuveni astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām. Otrā perioda sestajā minūtē uzvaras vārtus guva Mats Roseli Olsens. 

Norvēģi svētdien realizēja divus no pieciem skaitliskajiem vairākumiem.

Norvēģijas izlasei šajā spēlē nevarēja palīdzēt aizsargs Emīls Lillebergs, kurš sestdien mačā pret Vāciju otrajā periodā pielietoja bīstamu spēka paņēmienu galvas un kakla rajonā. Par šo epizodi viņš saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

B apakšgrupā svētdien spēles aizvadīs arī Kazahstāna - Somija un Kanāda - ASV.

Apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Vācija, par diviem punktiem mazāk Latvijai, Somija vienā spēlē nopelnījusi trīs punktus, bet tikpat ir ceturtajā pozīcijā esošajai Norvēģijai, kuras rēķinā divi mači. Kazahstānai divi punkti vienā spēlē, bet bez punktiem ir ASV, Kanāda un Itālijas, kas no pēdējām trim izlasēm vienīgā aizvadījusi divus mačus.

A grupas svētdienas pirmajā duelī Slovākija ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) sīvā cīņā uzvarēja Lielbritāniju.

Otrā perioda piektajā minūtē uzvaras vārtus Slovākijas izlasē guva Roberts Lantosi. Tāpat iepriekš precīzi meta viņa komandas biedrs Mareks Hriviks.

Lielbritānijas valstsvienībā izcēlās Liems Kirks.

Šajā apakšgrupā svētdien spēles aizvadīs arī Zviedrijas - Baltkrievijas un Dānijas - Šveices izlases.

Divās spēlēs sešus punktus iekrājušas Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda un Slovākija, trīs punkti vienā spēlē ir Dānijai un Šveicei, bet Zviedrija, Baltkrievija, Čehija un Lielbritānija piedzīvojušas zaudējumus. Čehija un Lielbritānijas aizvadījušas divas spēles.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.