foto: Edijs Pālens/LETA
VIDEO: kavējamies skaistās atmiņās! Iepriekšējā hokeja pasaules čempionāta iespaidīgākie mirkļi
Pirms diviem gadiem Slovākijā mūsu hokejistiem nedaudz pietrūka līdz ceturtdaļfinālam, cerēsim, ka šoreiz to izdosies sasniegt.
Hokejs
2021. gada 18. maijs, 04:24

VIDEO: kavējamies skaistās atmiņās! Iepriekšējā hokeja pasaules čempionāta iespaidīgākie mirkļi

Jauns.lv

Jau šo piektdien, 21. maijā, Rīgā sāksies ilgi gaidītais pasaules čempionāts hokejā, tāpēc piedāvājam jums atskatīties uz dažiem zīmīgiem mirkļiem no 2019. gada pasaules čempionāta.

Covid-19 pandēmijas ietekmē pērn netika noskaidrota pasaules spēcīgākā valstsvienība, tāpēc no iepriekšējā pavasara trakuma (vismaz Latvijā jau noteikti) ir pagājuši divi gadi. Iepriekšējās meistarsacīkstes notika Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, kur mūsu hokejisti bija spiesti samierināties ar desmito pozīciju, lai gan nebija tālu, lai sagādātu pamatīgu sensāciju un krietni sabojātu dzīvi zvaigžņotajai Zviedrijas izlasei. 5:2 uzvara pret Austriju, 1:3 sāpīgs zaudējums pret pēdējos gados tik neparocīgo Šveici, ar grūtībām uzlauzts Itālijas cietoksnis un 3:0, neveiksmes aizsardzībā pret Čehiju un 3:6, cienījama spēkošanās ar zvaigznēm pārbagāto Krieviju – 1:3, trilleris ar esošo pasaules čempioni Zviedriju – 4:5 un rakstura panākums pret Norvēģiju - 4:1.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā cīnās pret zvaigžņoto Zviedriju

gallery icon

Ja zviedri spēja izglābties pret Latviju, tad somi viņiem izrādījās pārāk ciets rieksts jau ceturtdaļfinālā un kļuva skaidrs, ka tiks kronēti jauni pasaules čempioni. Medaļas savā starpā dalīja kanādieši, krievi, čehi un somi. Hokeja dzimtenes pārstāvji pusfinālā saplosīja čehus ar 5:1, kamēr somiem sīvā cīņā noturēta uzvara ar 1:0 pret Krievijas zvaigžņu plejādi. Pie bronzas pēcspēles metienu sērijā tika Krievijas hokejisti, kamēr zelts aizceļoja uz Somiju.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon

2019. gada pasaules čempionātā uz ledus devās daudz pasaules spilgtāko hokeja zvaigžņu – Ņikita Kučerovs, Ņikita Gusevs, Viljams Nīlanders, Patriks Keins, Jakubs Vorāčeks, Dominiks Kubaliks un daudzi citi, tāpēc netrūka arī iespaidīgu momentu un elegantu vārtu guvumu.