foto: Publicitātes foto
Orientieriste Grosberga sasniedz Latvijas visu laiku augstāko rezultātu Eiropas čempionātā sprinta disciplīnā
Lavijas vadošā orientieriste Sandra Grosberga.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. maijs, 11:46

Orientieriste Grosberga sasniedz Latvijas visu laiku augstāko rezultātu Eiropas čempionātā sprinta disciplīnā

Jauns.lv / LETA

Latvijas orientēšanās sporta izlases pārstāve Sandra Grosberga svētdien Šveicē izcīnīja augsto desmito vietu Eiropas čempionāta un Pasaules kausa pirmā posma sprinta sacensībās.

Četru kilometru distancē ar 21 kontrolpunktu Grosberga finišēja pēc 17 minūtēs un 26 sekundēm. Uzvaras laurus plūca titulētā zviedriete Tūve Aleksandešsone, kura bija vienu minūti un 16 sekundes ātrāka par latvieti.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma šveicietes Elena Rosa un Simona Ēberzolda, kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi piecas un sešas sekundes.

Vēl no latvietēm Irita Puķīte bija 62. vietā, bet Kristīne Brunere bija 91. pozīcijā. Finišu sasniedza 99 sportistes.

Grosbergas desmitā vieta ir visu laiku labākais Latvijas sieviešu individuālais rezultāts sprintā. Līdz šim labākais bija Aijai Skrastiņai - 15. vieta 2011. gada pasaules čempionātā. Tāpat Grosbergas svētdien iespētais ir viens no visu laiku labākajiem individuālajiem sieviešu rezultātiem Latvijas orientēšanās sporta vēsturē.

Vīriešu konkurencē 4,4 kilometru distancē ar 25 kontrolpunktiem uzvaru svinēja zviedrs Emīls Svensks, kurš finišēja pēc 16 minūtēm un sešām sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Janniks Mišēls no Beļģijas atpalika 13 sekundes, bet vēl deviņas sekundes lēnāki bija zviedrs Gustavs Bergmans un norvēģis Kaspers Hārlems Fossers.

No latviešiem Andris Jubelis bija 64., Artūrs Pauliņš 69., Uldis Upītis 77., Fricis Spektors 99., Jānis Tamužs 100., bet Endijs Titomers finišēja 108. vietā. Vīriešu sacensībās distanci pabeidza 113 sportisti.

Ceturtdien jauktajā sprinta stafetē Latvija izcīnīja 14. vietu, bet "knock-out" sprintā neviens no latviešiem nepārvarēja kvalifikāciju.