foto: EPA/Scanpix
Olimpisko ceļazīmi izcīnījušais smaiļotājs Akmens Pasaules kausa posmā kvalificējas 200 metru distances pusfinālam
Roberts Akmens.
Citi sporta veidi
2021. gada 14. maijs, 12:37

Olimpisko ceļazīmi izcīnījušais smaiļotājs Akmens Pasaules kausa posmā kvalificējas 200 metru distances pusfinālam

Jauns.lv / LETA

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens piektdien Ungārijas pilsētā Segedā Pasaules kausa posmā 200 metru distances priekšsacīkstēs izcīnīja otro vietu un iekļuva pusfinālā.

Akmens, kurš dienu iepriekš izcīnīja olimpisko ceļazīmi, piektdien savā airējumā 200 metrus veica 36,34 sekundēs. Sportists izcīnīja otro vietu un tiesības piedalīties pusfinālā, kas paredzēts sestdien.

Uzvaru izcīnīja tituliem bagātais brits Liems Hīts, kurš Akmeni apsteidza par 0,55 sekundēm.

Citā šīs pašas distances airējumā Aleksejs Rumjancevs ar laiku 37,13 sekundes ierindojās piektajā vietā, līderim Sandoram Totkam no Ungārijas zaudējot 0,55 sekundes.

Pusfinālā automātiski iekļuva katra airējuma pirmo četru vietu īpašnieki, kā arī trīs piektās pozīcijas labākā laika ieguvēji.

Rumjancevs starp sešu airējumu piektās vietas ieguvējiem sasniedza otro labāko rezultātu, tāpēc paredzams, ka arī viņš iegūs tiesības piedalīties pusfinālā.

Akmens 200 metru priekšsacīkstēs sasniedza trešo labāko rezultātu, bet viņa tautietis ierindojās 17.vietā.

Tikmēr dāmu konkurencē smaiļotāja Madara Aldiņa 200 metrus veica 44,88 sekundēs, kas deva sesto vietu. Viņa uzvarētājai Deborai Kerai no Lielbritānijas zaudēja divas sekundes.

Dāmu konkurencē vietu pusfinālā automātiski nodrošināja katra airējuma pirmo piecu vietu ieguvējas, kā arī divas sestās vietas labāko laiku īpašnieces.

Aldiņa starp sesto vietu ieguvējām sasniedza otro labāko laiku, bet vēl jāsagaida apkopotie rezultāti.

Savukārt smaiļotājs Artūrs Vilde 1000 metru priekšsacīkstēs ar laiku trīs minūtes un 50,69 sekundes ierindojās septītajā vietā un pusfinālam nekvalificējās.

Vilde uzvaru guvušajam vācietim Jakobam Šēpfam zaudēja 6,05 sekundes.

Aldiņa piektdienas vakarā startēja arī 500 metru distancē, kur savā airējumā ieņēma astoto vietu deviņu airētāju konkurencē, finišējot pēc divām minūtēm un 2,41 sekundes.

No piektās vietas, kas automātiski garantēja dalību pusfinālā, viņa atpalika par 3,47 sekundēm, bet no sestās vietas, kas varētu sniegt vietu pusfinālā laba rezultāta gadījumā, - par 0,93 sekundēm.

42 sportistu konkurencē viņa sasniedza 34.labāko laiku.

Pasaules kausa posms Ungārijā norisināsies līdz svētdienai.