Futbols
2021. gada 12. maijs, 16:49

Nīderlandes futbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā jāiztiek bez sava kapteiņa

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" aizsargs Virdžils van Dijks turpina atlabt pēc ceļgala traumas, tāpēc nolēmis nepiedalīties vasarā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, sarunā ar "Liverpool" preses dienestu atklāja futbolists.

Pagājušā gada oktobrī viens no pasaulē dārgākajiem aizsargiem savainoja ceļgala saites un kopš tā laika nav devies laukumā.

"Vadoties pēc sajūtām, domāju, ka pieņēmu pareizu lēmumu nestartēt Eiropas čempionātā," "Liverpool" savā mājaslapā citē aizsarga teikto. "Lēmums nav vienkāršs, taču esmu mierā ar to."

Van Dijks norādīja, ka atlabšana noris pēc plāna. Tāpat aizsargs neslēpa nožēlu par to, ka nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā, taču nākotnes perspektīvā šis lēmums viņam nākšot tikai par labu.

29 gadus vecais aizsargs Nīderlandes izlasē debitēja 2015.gadā un kopš tā laika laukumā devies 38 spēlēs, kurās gūti četri vārti.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta finālturnīrs ieplānots Eiropas valstu 12 pilsētās (Londonā, Minhenē, Romā, Baku, Sanktpēterburgā, Bukarestē, Amsterdamā, Dublinā, Bilbao, Budapeštā, Glāzgovā, Kopenhāgenā).

Eiropas čempionāta finālturnīram pērn bija jānotiek no 12. jūnija līdz 12. jūlijam. Šobrīd tiek paredzēts, ka turnīrs notiks šogad no 11. jūnija līdz 11. jūlijam.

Pusfināla un finālspēles paredzēts aizvadīt Vemblija stadionā. Šis būs tikai otrais Eiropas čempionāts, kurā piedalīsies 24 izlases.