foto: Mārtiņš Ziders
Bezzubova slepkavības izmeklēšanā policija cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu
Futbols
2021. gada 12. maijs, 10:04

Bezzubova slepkavības izmeklēšanā policija cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu

Jauns.lv / LETA

Futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanā Valsts policija (VP) cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu (VDD), intervijā laikrakstam "Diena" atklājis VDD priekšnieks Normunds Mežviets.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš apliecinājis, ka pēdējā laikā Latvijā notikušo skaļo slepkavību izmeklēšana ir VP kompetencē, taču VDD sniedz savu atbalstu policijas kolēģiem. "Arī Romāna Bezzubova lietas izmeklēšanā Valsts policija cieši sadarbojas ar mums," atzinis VDD vadītājs.

Mežviets pievienojas atsevišķu tiesībsargājošo institūciju pārstāvju teiktajam, ka skaļo slepkavību izmeklēšanas virzās uz priekšu un tajās ir gaidāmi rezultāti.

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon
73

Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka VP izmeklē arī citas versijas.

Bezzubova slepkavu pamestā un sadedzinātā automašīna Mežaparkā

Uzbrukumā futbola aģentam Romānam Bezzubovam izmantotā automašīna "BMW X5" aizvadītajā naktī uz 15. aprīli, visticamāk, atrasta sadegusi Mežaparkā.

gallery icon
26

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča.

23.aprīlī policija paziņoja, ka Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, taču policijā uzsvēra, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Pēdējos gados Latvijā lielu rezonansi raisījušas arī advokātu Mārtiņa Bunkus un Pāvela Rebenoka slepkavības, kuras joprojām nav atklātas.